ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, İktidar, Cemaat çatışması ve yolsuzluklar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

 

Özbek açıklamasında; Geçtiğimiz günlerde iktidar ile cemaat arasında dershanelerin kapatılması kararı üzerine başlayan  “güç” savaşı, sonrasında farklı bir boyut kazanmış ve 17 Aralık’ta bazı bakanlar, oğulları, iş adamları ve bürokratların adlarının karıştığı rüşvet skandalının patlaması sonunda, bakan çocuklarının da içinde olduğu 24 kişi tutuklanmış, sonunda 3 bakan da istifa etmek zorunda kalmıştır.

 

Batı demokrasilerinde bakanları, bürokratları ve onların aile bireyleri böyle büyük bir yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlanan bir başbakan derhal istifa eder.

 

Ne var ki, 17 Aralık’ta İstanbul C. Savcılığınca başlatılan yolsuzluk operasyonundan bu güne yaşanan gelişmelere baktığımızda;

 

İktidar hedefte kendisinin olduğu düşüncesiyle önce, sözkonusu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemek üzere soruşturmayı yapan adli kollukta görevli emniyet müdürleri ile 400 polis memurunu görevden alıp, yerlerine yeni atamalar yapmış, yetmemiş, Adli Kolluk Yönetmeliğini değiştirip Anayasa’ya aykırı olarak adli kolluğun mülki amire bilgi vermesini zorunlu kılmış, böylece yürütmenin yargıya müdahalesinin önünü açıp, iktidar ve yakınlarına “değecek” her türlü soruşturmanın önünü kesmeyi amaçlamıştır. Bütün bunlar yargıya açıkça müdahaledir.

 

Öte yandan Başbakanlık Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın cemaati “milli orduya kumpas kurmakla” suçlaması çok vahim bir iddiadır ve biz yurtseverlerin yıllardır dile getirdiğimiz Ergenekon, Balyoz, Oda Tv ve benzeri davalardaki hukuksuzluklarında itirafı niteliğindedir.

 

O zaman iktidara soruyoruz: Cemaat orduya kumpas kurarken siz neredeydiniz?

 

Cevabı biz verelim: orduyu birlikte çökerttiniz. C. Savcılarını göreve çağırıyoruz.

 

Hemen belirtelim; o davalardaki hukuksuzluklar kamuoyunun vicdanında kanıtlanmıştır. Oysa bugün kutu kutu, kasa kasa kanıtlar ortada iken, iktidar böyle bir soruşturmayı engellemeye çalışmaktadır.

 

        

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak;

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının "iktidar-cemaat çatışması", "iktidara komplo" iddiaları ile perdelenmesi, unutturulması ve üzerinin örtülmesine, hangi çevreden kaynaklanırsa kaynaklansın yargıya yönelik kuşatma ve baskıya şiddetle karşı çıkıyoruz.

 

 

Yaklaşık iki yıldır meydanlarda, yakın zamanda  “Gezi” ve sonrasında tüm yurda yayılan eylemlerde kendisini gösteren halkın gücü, iktidarın sallanmasını sağlamıştır. İktidarın baskıcı tutumunu arttırması, hukuk ve demokrasi dışı adımları, bu gücün karşısında duyduğu çaresizlik ve şaşkınlıktandır.

 

Halkımız, son 10 yıldır vatanı, milleti ayrıştırarak Cumhuriyeti hedef alan, yolsuzluğa, hukuksuzluğa batmış bir iktidarın kendisini yönetmesine daha fazla izin vermemelidir.

 

Şimdi önemli olan, önümüzdeki seçim sürecinin, “ulusal” yönetimi iktidar yapacak bir geleceğe yol açabilmesidir.

 

Bunun için halkın kararlılığı ve gücü yanında iktidar partisi içinden de olmak üzere ülkede hukuk ve demokrasi kurallarının işlemesini, “temiz” bir Türkiye’yi hedefleyen her kesimi elele vermeye çağırıyoruz.”dedi.


 

Editör: TE Bilişim