Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Süleyman Tuzcu: “Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Niğde Programı öncesi bir komisyon oluşturarak, Niğde’nin sorunlarını ve ihtiyaç olan yatırımları içeren bir rapor yanında, Devlet Bakanlıkları ve Devlet Kurumlarının yeni yapılanma sürecinde Niğde’nin mahrum bırakıldığı alanları içeren ikinci bir rapor sundu. Bu Raporlar için bir Komisyon kurulmuş, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı ve Cemiyet Şeref Divanı Başkanımız Ahmet Öncü başkanlığında yönetim kurulumuzun iştirakleriyle iki ayrı rapor hazırlanmış ve bizzat Cemiyet Şeref Divanı Başkanımız tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e iletilmiştir.” dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Süleyman Tuzcu, NGC Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan birinci raporda Niğde’nin sorunlarıyla ilgili tespit edilen başlıkları şöyle sıraladı:
 

“1-YÜKSEK ÖĞRENİM YURT İHTİYACI
Niğde Üniversitesinin öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır. Bu yıl öğrenci mevcudu 16 Bin’i aşmıştır. 2 Bin’i aşkın üniversite öğrencisinin barınma talebi karşılanamamıştır. Yapımı planlanan 500 öğrenci kapasiteli yeni yurt binasının ihalesi yapılmış süreç devam etmektedir. Ancak buda ihtiyacı karşılamayacak olup, yurt yapılmak üzere düzenlenen  arsaya 1000 öğrenci kapasitesi yeni bir yurt yapılmasının yatırım programına alınması gerekmektedir.
 
2-NİĞDE İÇME SUYU
Niğde Merkez İlçe nüfusu 100 Bin’i aşmış durumdadır. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından kentin gelecekteki içme suyu ihtiyacını karşılayacak projelerin hazırlanması ve uygulamaya geçilmesi kaçınılmaz olmuştur. Özellikle ECEMİŞ SUYU’nun Merkez İlçe ve bazı ilçelerimizin gelecekteki içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilmesi, içme sularında bulunan yüksek oranlı ARSENİK’ten vatandaşlarımızın korunması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu konunun hükümetimizce takibi ve sonuçlandırılması gerektiğine inanıyoruz.
 

3-ANKARA-PAZONTI OTOYOL PROJESİNİN NİĞDE-ANKARA BÖLÜMÜNDE PROĞRAMA ALINACAK İNŞAATININ BAŞLATILMASI
Avrupa’yı Asya’ya (Orta Doğu’ya) bağlayacak, İç Anadolu, Karadeniz bölgesi ile Güney Anadolu’yu (Akdeniz Bölgesi) ve Limanları birbirine bağlayacak, trafik yoğunluğunu asgari düzeye indirecek, güzergahındaki ileri ekonomik, sosyal, kültürel yönden rahatlanacak, ulaşımı kısaltacak, kolaylaştıracak Ankara – Pozantı Otoyol Projesi’nin askıya alınan 6 bölümünün yeniden ihale edilerek inşaatının başlatılması başta Niğde olmak üzere güzergahındaki diğer illeri ve yerleşim merkezlerini sevindirecektir.
 

4-NİĞDE STOL HAVAALANI İNŞAATI
Niğde İl Özel İdaresince ihalesi 1996 yılında yapılan projelendirmesi Ulaştırma Bakanlığı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen başlangıç proje tutarı 260 TL olan, bugüne kadar 486 Bin Lira harcanan fiziki gerçekleşmesi %36’da kalan Niğde Stol Tipi Havaalanı İnşaatı, Başbakanlık Hazine Müşteşarlığının yazıları ile ertelenmiştir.
Proje yıllardır atıl vaziyette bekletilmektedir. Planlanarak yapımına başlanan Niğde Havaalanının en azından küçük uçakların iniş kalkış yapabileceği şekilde bitirilmesi son yıllarda artan hava yolu ulaşımından yüksek öğrenim, turizm ve ticaret sektörünü güçlendirecektir. Stol tipi havaalanı 3 C Grubu uçaklara hizmet verebilecek kapasitede olacaktır.
 
5- BOLKAR DAĞLARININ TURİZM MERKEZİ İLAN EDİLMESİ
Bolkar Dağları; Dağ Turizmi ve Kış Turizmi yönünden gelecek vaat etmektedir. Yılın en az 6 ayı karla kaplı 7 Km’lik tabii piste sahip bulunmaktadır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce hazırlanan raporda 2 adet mekanik tesis hattı ve yaklaşık 100 Ha büyüklüğünde bir kayak alanı işaretlenmiştir.Bu kesim doğal sit alanı içerisinde bulunmaktadır. Boklarlarda Kayak merkezi olarak düşünülen alan Mersin, Tarsus, Gülek, Karboğazı Kültür ve  Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinin çok yakınında yer almaktadır.
Bolkar Dağları Kayak Merkezinin hayata geçirilmesi ile Niğde, Çukurova, Akdeniz Bölgesinin en önemli kayak merkezi ülkenin 2. Uludağı meydana getirilecek, kayak sporu, trekking, yayla turizmi ve kış turizmi canlanacaktır. "


 
Editör: TE Bilişim