MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan 12 Haziran 2011’deyapılacak olan genel seçimlerde aday olacağını açıkladı.
 
Dün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne aday adaylık başvurusunu yapan Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde’de iki dönem Niğde Belediye Başkanlığı, 2077 seçimlerinde de MHP Niğde Milletvekilliği görevlerini yürüterek Niğde halkı, bölge insanının ve 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmayı başaran yegâne isim oldu. Neredeyse her kesimden vatandaşın sürekli yanında olan ve onları iyi ve kötü günlerinde hiçbir zaman yalnız bırakmayan Mümin İnan bu yarışta yeniden aday adayı oldu. Bu yarışta “Yeniden bende varım” diyen İnan başarılı yükselişini sürdürürken haberi alan MHP camiası bu durumu coşku ile karşıladı.
 
NİĞDEMİZE HİZMET İÇİN HEP İNANDIK

Adaylık başvurusunun ardından bir de açıklama yapan İnan “Saygıdeğer Hemşehrilerim, dostlarım, arkadaşlarım kardeşlerim 12 haziran 2011 de yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Niğde seçim bölgesinden aday olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne başvuruda bulundum. Yeni seçimlerin milletimize yeni umutlarla hayırlar getirmesini Canab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Sevgili hemşehrilerim her seçimde sizlerle beraber ülkemize ve Niğdemize hizmet için hep inandık sizlerle başardık ve sizlerle devam ediyoruz.Yeni seçimde ve yeni dönemde de İnşallah yeniden beraber olacağız sevgi, saygı ve hürmetlerimle bütün Niğdeli hemşehrilerime şükranlarımı sunarım” diye konuştu.
 
MÜMİN İNAN KİMDİR?
Mümin İnan, 24 Mart 1958'de Niğde Aktaş Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Şükriye'dir. Sendikacı; Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndan sertifika aldı. Köy Hizmetleri'nde (Toprak Su) işe başladı. Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterlik yaptı. İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu. Şehir ve Başkan Dergisi tarafından iki defa "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. İnan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
Editör: TE Bilişim