Hizmet İçin Adayım!


Bor Belediyesinden geçtiğimiz yılda emekli olan, evli üç çocuk babası, Üniversite İşletme Fakültesi mezunu, bir dönem öğretmenlik görevinde bulunan, birçok eğitim kurumlarından eğitim katılım sertifikalarına sahip, özellikle de girişimcilik kursları sertifikasına sahip, birçok sivil toplum örgütlerinde yönetimlerinde görevler almış, yerel basın mensubu olan ve çevresinde sempatik dürüstlüğü, olaylara objektif gerçekçi bakış felsefesiyle herkesle barışık olarak tanınan Mehmetçik Mahallesi Muhtar Adayı Ali Akbaş’tan dobra dobra açıklamalar.


SÖYLEŞİ VİDEO GÖRÜNTÜSÜ  SAYFANIN ALTINDA

 


 

Muhtarlık Yan Gelip Yatma Yeri Değildir

Bor Mehmetçik Mahallesi Muhtar Adayı Ali Akbaş, muhtarlığın yerel yönetimlerde ki önemine değinerek, yerel yönetimler kademesinde Muhtarlık makamının insanlara hizmet üretmek yeri olduğu, büyük önem ve değer taşıdığını ayrıca muhtarlığın yerel yönetimlerde bir çarkın dişlisi gibi olduğunu dile getirerek,“Muhtarlık Yan Gelip Yatma Yeri Değildir” Dedi.

Muhtarın asli görevinin, mahalle sakinlerinin isteklerini ve mahallenin eksiklerini yetkili birimlere iletmek ve çözüm üretmek olduğunu dile getiren Akbaş: “ Fakat görülen o ki Mehmetçik mahallesinde bu dişli kırılmış ve görevlerini yerine getiremez olmuştur”dedi.

Son 10 yıldır Mehmetçik Mahallesine yeterli yatırım yapılmadığının altını çizen Akbaş, “Muhtarın görevlerini hatırlatmak isterim, muhtarın görevini sekreter mi yapacak? Yoksa kendisi mi? ama ben görüyorum ki bazı muhtarlar muhtarlığı sadece ticaret olarak görüyor. Mahalleli kendisine yerinde ulaşamıyor.” diye konuştu.


Mahalleli Seçmen Diyor ki!


Varsın ekmeğimiz, suyumuz, yolumuz olmasın. Bizim istediğimiz. Her an ulaşabileceğimiz muhtarımız olsun!

Akbaş, 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerde Bor Mehmetçik mahallesinde muhtar adaylığı açıklamasında; ” İçinde samimiyet, dürüstlük, sabır, kardeşlik ve katılımcılık olan her girişimin başarıya ulaşacağına inancım tamdır. Sorunlar ve sıkıntılar olduğu gibi çözümler ve refah da vardır. Bilimin ışığı, birikimlerin hayata geçirilmesi ve iradenin gücüyle yapılmayacak iş yoktur. Tecrübe, bilgi, gönüllülük, içtenlik ve istek birleşince aşamayacağımız engeller yoktur.”Dedi.

 

Niçin Muhtar Adayıyım?

 

Ne zaman bir eksiklik için bir yere gitsem "Sana ne sen bu Mahallenin Muhtarı mısın? Cevabıyla karşılaşıyordum. Bunun için bende Muhtar olmaya karar verdim.

 

Muhtarlık yerel yönetimlerin en sıcak ve halka en yakın birimlerdir.

 

Muhtarlık mahallelinin gönül birliği yapabildiği ve tek yürek olduğu ruhu en fazla olan yerleşim birimlerinin en gönüllü temsil makamıdır.

 

Muhtarlık acı, tatlınice günlerin birlikte geçirildiği, "mahalle” denilen yerin temsil edildiği gönüllülük birimdir.

 

23 yıldır ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, kaldırımlarından geçtiğim, sokaklarında huzur duyduğum, hüzünlü ve neşeli günlerini tattığım mahalleme hizmet etmek arzusu ile doluyum.

 

Bu arzum heves, şevk ve heyecan seviyesine ulaşmış ve beni mahallemi nasıl daha ileri götürebilirim? Sorusuyla baş başa bırakmış ve kafamda birçok projenin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

 

Hevesim, projelerim, mahalleme olan bağlılığım, bilgi birikimim, tecrübelerimle sizlere ve sizlerin teveccühlerinize layık bir muhtar olacağıma inanıyorum.

 

Beni bu göreve layık gören mahalle sakinlerimizin beklentilerini asla boşa çıkarmayacağım. Mahalle ve mahallelime her anlamda sahip çıkacağım. Bu sorumluluğun altında canla başla çalışarak projelerimi hayata geçirerek, mahallemi, sosyal etkinlikler, eğitim faaliyetleri ve diğer alt yapı olanakları bakımından daha ileri seviyelere taşıyacağımdan emin olabilirsiniz. Bireysel çıkarlar değil, toplumun ortak çıkarlarına sahip çıkacağım. Temiz, şeffaf, dürüst, kimseyi ayrıştırmadan herkesi kucaklayan bir hizmet sunacağım.

 

Sevgili Mehmetçik Mahallesi Sakinleri;

 

Seçildiğim takdirde kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içinde çalışarak daha doğrusu kapılarını aşındırarak; Mehmetçik Mahallemizin hak ettiği hizmetlerin yapılmasıiçin mücadele edeceğim.

 

Belediyemiz Meclisinde Muhtarların Meclis Toplantılarına üye olarak katılımını sağlayacak olan ek karar almasını gündeme taşıyıp, kentsel oluşumlarda alınacak kararlarda çalışmaları görüşüp ve çözüm yolları belirleme de mevcut siyasilerden oluşan meclis üyeleriyle birlikte çalışmalara katılımlarda bulunarak, alınacak kararlar da muhtarların da söz sahibi olarak katılımını sağlayacağım.

 

Mahallemize yeni bir vizyon getireceğim. Mehmetçik Mahallesini Bor’un en güzel mahallelerinden biri haline getireceğim.

 

Valilik, Kaymakamlık, Belediye ile gerekli koordinasyonu sağlayarak mahallenin gerekli yatırımlardan faydalanmasını sağlayacağım.

 

Mahalleye özellikle öğrenci ve gençlerimiz için Okuma Salonları kazandıracağım.

 

Mahallede ekonomik durumu iyi olmayan ve başarılı öğrencilere burs ve yardım sağlayacağım.

 

Mahallemiz sakinlerinin mesleki kurslara katılımını sağlayacağım. Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Ticaret Odaları ve esnaflarla bütünleşerek mahallemizde açılacak derslikte kursiyerlerin katılımını sağlayıp, yeni bir kazanç, yeni bir ekmek kapıları sağlayacaklarımesleklere yönelmelerini sağlayacağım.

 

Önceliğimiz sosyal,kültürel,ekonomik gelişim ve değişimi yakalayıp,sağlıklı ulaşımı sağlamak.

Bunun yanında işsizlere özel sektör ve fabrika sahipleriyle görüşmeler yaparak mahalledeki işsizlerin istihdam edilmesini sağlayacağım.

Muhtarlık işlemlerini internet üzerinden yapılmasını sağlayacağım, üniversite öğrencilerine burs imkanı, ayrıca mahalledeki yardıma muhtaç kişileri tespit ederek gerekli yardımları almalarını sağlayacağım.

 

Alo Muhtarlık hattı sizler için 24 saat hizmet verecek. Muhtarlık Cumartesi günleri de hizmetinize açık olacaktır.

 

Mahallemize ait bir web sitesi kuracağım, yapılan çalışmaları, projeleri, sizlerle internetten üzerinden paylaşacağım ve ayrıca şikayet, dilek ve temennilerinizi de buradan yazabileceksiniz.

 

Ayrıca vatandaşlarımızdan evrak ücreti almayacağım.

 

Yaşlıve hasta vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesine yeni çözümsel katkılar sağlamakla kalmayıp, emekli maaşlarını evden alabilmeleri için gerekli bütün çalışmaları yapacağım.

 

Mehmetçik Mahallesi Dayanışma ve Yaşatma Derneğini kurarak, Mehmetçik mahallesinde yaşayan vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmalarına katkılar sağlamakla birlikte mahalle sakinlerinin birbiriyle ortak hareket ederek doğumlardan ölümlere kadar olan kısa hayatta kaynaşmalarını sağlayacağım.

 

Mahalle sakinlerinin önemli (doğum, ölüm, hastalık, bayram gibi) günlerinde ve durumlarda bilgi sahibi olmaları için telefonlarına toplu mesajla bilgi hattı oluşturacağım.

 

Mahalle sakinlerimizin bir cenazesi olduğunda cenaze aracına, taziye çadırına vb. ihtiyaçlar olduğunda Muhtarlık ile direk temasa geçilerek bu hizmetleri 24 saat koordineli bir şekilde vereceğim.

Mahalle Sakinlerine Saygı ve Sevgilerimi iletiyorum. 


Editör: TE Bilişim