Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe Başkanlığı için ilk kongre de aday olacağını geçtiğimiz haftalar da yine sitemizden açıklayan, Mithat Ersöz ile İlçe Başkanlığı süreci ve MHP üzerinde bir söyleşi yaptık.
 
Borhaber - Öncelikle MHP ilçe başkanlığı adaylığınızın şahsınıza ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.    Henüz kongre kararı olmadığı, kesin bir kongre tarihi belirlenmediği halde neden adaylığınızı açıklama gereği hissettiniz?
 
Mithat Ersöz  - Bildiğiniz gibi bor ilçemiz alt yapı olarak ülkücü bir yapıya sahiptir gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde özellikle Bor ilçemizde MHP’nin oy alamayıp mevcut olanı kaybetmesi şahsen beni bir araştırma yapmaya sevk etti. Öncelikle kendi çevrem ve sonrasında eskiden MHP ye oy verdiği halde bu seçim döneminde başka partilere oy veren mahallelerimizde yapmış olduğum sohbetlerde insanımızın iç sızısıyla  MHP ye değil başka partilere oy vermesinin temel sebebinin maddi olanlar azınlıkta olmakla birlikte manevi kırgınlıktan olduğunu ve halktan uzaklaşıldığını gördüm. Mevcut yapının hizmetleri vardır ancak yeterli olmamış ve yüreği ülkücülük ateşiyle yanan insanımızın oyları başka partilere gitmiştir. Tüm bu gerçekler ve alt yapının ülkücü hareketin durgunluğundan şikayeti beni bu kararı almak zorunda bırakmıştır.
Kongre tarihinin açıklanmasını beklemenin daha ciddi taban kaymasını getireceği bir gerçektir.
Tüm bu sonuçlardan sonra ülkücü temeli olan mevcut sayın ilçe başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin teşkilatımızın önünün açılmasına katkılarını bekliyorum.
Son noktada bir kongre tarihi belirlenecektir kısa ya da uzun zaman diliminde olmasının sonuçları ilgililerce değerlendirilecektir, bana düşen kısım benimle yol arkadaşlığı yapacak arkadaşlarımla bire bir görüşerek göreve hazır bir teşkilat yapısı geliştirmektir.
 
Borhaber - Neden çok gizli tutuyorsunuz ne zaman ekibinizi kamu oyu ile paylaşacaksınız?
 
Mithat Ersöz - Teşkilatlanma işi çok ciddi çalışma gerektirir. Ben teşkilat içinde olmasının gereğine inandığım arkadaşlarımla görüşmemizi kendileri ve yüce Allah arasında kalma akdinden sonra yapmaktayım .
Teşkilat üyelerimizin kamu oyuyla paylaşımı MHP ilçe teşkilatımızın kongre tarihini açıklaması ile aynı gün içinde olacaktır. Bu konudaki tasarruf şahsıma aittir.
 
Borhaber - Camianız içinde sizin teşkilatınıza dahil ettiğiniz arkadaşlarla ilgili çekinceler olursa nasıl ikna edeceksiniz?
 
Mithat Ersöz - Ben teşkilat üyesi olmasını düşündüğüm arkadaşlarla ilgili çok yönlü çalışmalar yaptıktan ve çok ciddi eksiklikleri olmadığını gördükten sonra görüşme talebimi iletiyorum bu durumda herkesi memnun etmeye çalışmakla birlikte takdir edersiniz ki herkesi memnun edemezsiniz, aksamaları olanlar olursa tüzük gereği düzenlemeler yapılır ve mesele çözülür.
 
Borhaber - Şimdi ilçe başkanlığı adaylığı sonrasında MHP den başka adaylıklarınız olacak mı?
 
Mithat Ersöz - Bu günden yarınla ilgili fikir üretememem çalışmamın ilk sırasında camia içinde kırgınlıkları olan arkadaşları bir çatı altına toplamak ve kaybettiklerimizi geri kazanmak var. Tüm enerjimizi bu yolda harcayacağız ayrılığın kırgınlığın bizi getirdiği nokta yenilgi ve başarısızlıktır. Benim liderliğimdeki teşkilatımın temeli insan odaklı olacaktır  teşkilata dahil olmuş yönetim kurulu üyelerimizin her fikri çok kıymetlidir asil yedek ayrımı olmadan tüm arkadaşlarımın fikirleri değer bulacaktır. Tabiidir ki karar makamı ilçe başkanlığımızdır.
 
Borhaber - Ülkü ocağı ile ilgili neler yapacaksınız?
 
Mithat Ersöz - Ülkü ocağı eğitim ve kültür faaliyetlerine başlamalı ve başlayacaktır Türkiye’nin en temel eğitici sivil toplum örgütü ülkü ocağıdır. Ülkü ocağı Borda yaşayan her insanımızın çatısıdır Başkanlığını yaptığım dönemdeki faaliyetlerini daha fazlası ile yapmasını sağlamak ve azami destekte bulunmak yüce Allahın izniyle başta ben ve tüm teşkilat mensuplarımızın şimdiden sözümüzdür.
 
Borhaber - MHP delegelerinden beklediğiniz desteği bulabileceğinize inanıyor musunuz?
 
Mithat Ersöz - İnanıyorum çünkü ülkücü hareketin özlemlerini isteklerini biliyorum biliyoruz tüm arkadaşlarım bu inançta ve kararlılıktadır tek istediğimiz kıymetli MHP delegelerimizin üç hilali en tepeye dikmemize destek vermeleridir.
Bu kutlu davaya hizmet aşkıyla yanıp tutuşan arkadaşlardan oluşan bir teşkilatı sevdalısı olduğum Bor ilçesine hazırlamayı şereflerin en yücesi sayıyorum Allah yar ve yardımcımız olsun.

Borhaber - Söyleşi için teşekkür eder, başarılar dileriz.



Editör: TE Bilişim