Milli Merkez Niğde İl Yönetim Kurulu  basın açıklaması yaptı. Milli Merkezin görevi artık vatan eylemleridir”denildi.

   

AKP’nin 2011 seçimlerinden hemen sonra “Yeni Anayasa” yapma amacıyla kurduğu ve meclisteki tüm partilerin de içinde yer aldığı Anayasa Uzlaşma Komisyonu TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in açıklamasıyla fiilen sona ermiştir.

 

 “ Türk Milleti ” kavramını anayasadan çıkartmayı, Atatürk Milliyetçiliğini tasfiye etmeyi, Güneydoğumuza özerklik vermeyi, devlet egemenliğini uluslar arası “camia”ya devretmeyi ve başkanlık sistemini içeren Yeni Anayasa çalışmalarının bozgunla sonuçlanmasına, MİLLİ MERKEZ önderliğinde yurdumuzun 180 ayrı bölgesinde bir araya gelen ve Atatürk’te Birleşen Türk Milletimizin kararlı mücadelesi etkili olmuştur.

 

PKK’nın meclisteki temsilcisi BDP ile AKP’yi baş başa bırakmak ve masadan kalkmak yerine, “zihinleri temizleyerek” oturulup yapılan görüşmelerin bu şekilde sonuçlanacağı en başından belliydi.

 

16 Nisan 2012 tarihinde Niğde Kültür Merkezinde yapılan Milli Anayasa Forumunda da belirtilmişti; “ Tayip Erdoğan ile anayasa yapmak Damat Ferit ile Kurtuluş Savaşı vermek ya da padişah Vahdettin’le Cumhuriyet Devrimi yapmak gibidir, bu meclis yeni anayasa yapamaz yapsa yapsa anayasa değişikliği yapabilir”  demiştik. Söylediğimiz gibi de oldu ve Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek “ bu meclis yeni anayasa yapamaz ” açıklamasını yaptı.

 

Milyonlarca lira harcanarak, halkımızın ilgi göstermediği, lüks otellerde toplantılar yaparak ve çıkmaza girildiğinde akil adamlarca sürdürülmeye çalışılan plan 25 ayda çöktü.

 

Artık, Mayıs 2012’den itibaren 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ve 10 Kasımlarda, Gezi eyleminde ayağa kalkan milletimizin önünde yeni bir hedef durmaktadır. Yeni Anayasa çalışmalarında hükümeti bozguna uğratan milletimiz bu kez, ülkemizi fiilen bölmeyi amaçlayan Bölünme Açılımını hedefe koymuştur.

 

Meclis gündemine bölücü-gerici ve emek düşmanı yeni anayasanın tekrar getirilme durumuna karşı her zaman uyanık ve hazır olmakla birlikte, Milli Merkezin bundan sonraki görevi, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve ülkemizin bağımsızlığı temelinde vatanımıza sahip çıkan eylemler yapmaktır.

 

Türk Bayrağı altında, “Atatürk’te Birleştik” diyerek ayağa kalkan yüce Türk Milleti, vatanın bütünlüğü için de sorumluluk alacak ve vatanımızın bölünmesine engel olacaktır.








Editör: TE Bilişim