Milli Merkez Niğde Delegesi Z.Cem Yıldırım Ankara’da kurultay sonucu oluşturulan Milli Merkez sonuç bildirisi hakkında basın açıklaması yaptı.

 

Z. Cem Yıldırım açıklaması da ; Son bir yılda Türkiye’yi adım adım dolaşarak 100 binlerce kişiye ulaşan Milli Anayasa Forumu, kuruluşunun ikinci yılında, 23 Nisan 2013’te Ankara’da Kurultayını yaparak “ MİLLİ MERKEZE ” dönüştü. 

Kurultayda oy birliğiyle seçilen Milli Merkez Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Hüsamettin Cindoruk,

Üyeler: Yekta Güngör Özden, Ali Topuz, Arslan Bulut, Ataol Behramoğlu, Çağdaş Cengiz, Erdoğan Özer, Ferit İlsever, Fevzi Durgun, Göksen Soner, Haluk Dural, İlker Yücel, İsa Gök, Kemal Alemdaroğlu, Kemal Anadol, Mehmet Cengiz, Necla Arat, Nusret Senem, Serhan Bolluk, Sönmez Targan, Şahin Mengü, Şule Perinçek, Türker Ertürk, Ufuk Söylemez, Ümit Ülgen, Zekeriya Beyaz.

                23 Nisan’da Ankara’da yapılan toplantının ardından Milli Merkezin yayınladığı Kurultay Sonuç Bildirisi özet olarak şöyledir;

Kurultayımız,

Ülkemizin tehlikeli ve sorunlu bir dönem yaşadığını,

Milli birliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün bölünmesini hedef alan sinsi bir baskı, dayatma ve yoğun propaganda ile karşı karşıya bulunduğumuzu,

Tüm halkımızdan temel gerçeklerin, oluşların ve hedefin saklandığını, içinde yaşadığımız dönemin en belirgin özelliğinin yürürlükteki anayasanın açıkça çiğnenerek hukukun ortadan kaldırılması olduğunu, yeni anayasa adı altında rejim değişikliği niteliğinde bir başkancı ve örtülü diktatörlüğün pazarlandığını,

Başta Silivri ve Hasdal cezaevleri olmak üzere pek çok infaz kurumunda haksız, süresiz tutukluluk baskısının siyasal nitelikli sürdürüldüğünü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, aydınlara, yazarlara, gazetecilere, avukatlara başbakan odaklı yargılama baskısı yaşandığını,

Yerel basında ve televizyon yayınlarında görevli sunucu, yorumcu, düşünce adamlarının ifade hak ve özgürlüklerinin başbakan talimatı ile önlendiğini, bir devlet adamına yakışmayacak bir biçimde çapulcular diyerek alenen sövüldüğünü,

İşçi ve emekçilerin, ekonomik, demokratik, politik hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmadığını saptıyor.

Kurultayımız,

 

 

 

 

Dış güçlerin desteği ile sivil halkımıza, güvenlik güçlerimize otuz yıl saldıran, silah sıkan, mayın döşeyen, on binlerce evladımızı şehit eden ve gazimizi sakat bırakan, al bayrağımızı yırtan bir terör örgütü ile uzlaşan, bir özür bile dilemeden kurumsallık kazandırtan başbakanın, bilgi vermeden, danışmadan, iznimizi almadan, yasalara ve anayasaya aykırı olup bittisini, akil adamlar aracılığı ile terör örgütü ile sürdürmesini ve barış çığırtkanlığı yaparak bu söylemleriyle daha büyük ve bölgesel bir savaşa malzeme taşımayı amaçlıyorlarsa, böylesi sahte bir barış söylemine karşıdır.

Bütün bu olumsuzlukları ancak milletimiz çözebilir. İç barışın yapıcısı, güvencesi, milli iradenin sahibi Türk Milletidir.

Bu nedenlerle;

Milletin ezici çoğunluğunu Milli Merkez çerçevesinde Atatürk’te birleştiriyoruz.

Cumhuriyetimiz, demokratik, laik, tekil bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür.

Bağımsızlık ve Milli Egemenlikten vazgeçilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi(TC), devletin dili Türkçedir. Başkenti Ankara’dır. Vatan bir bütündür, bölünemez.

Seçim hukuku, rekabetçi demokrasiyi geçerli kılmak için gerekli düzeneklerle donatılmalı, baraj, ittifak, devlet finansmanı, parti içi demokrasi koşulları anayasal güvencelerle bağlanmalıdır.

Anayasanın ilk dört maddesi, 174. Maddesi, Türkçe dili, Türk Milleti, laiklik kavramları tartışılamaz. Bütün Türk vatandaşları her alanda ve her bölgede hür ve eşittir. Din, mezhep, inanç, köken, siyasi ve ekonomik ayrımcılık anayasada, herhangi bir yasada yer alamaz.

Adalete hızlı erişme hakkı, özel yetkili mahkeme yasağı, bağımsız tarafsız adil Cumhuriyet yargısı, milletlerarası hukuka uygun ve saygılı, güvenceli bir niteliğe kavuşmalıdır.

Halkın refahı için, kamu öncülüğünde planlı karma ekonomi, köylü, memur, işçiyi ezmeyen, hakça gelir dağılımını sağlayan, sendikal hakları güvence altına alan bir milli düzen kurulmalıdır.

Komşularımızın iç işlerine karışmayan, bölgemizde yayılmacı izlenim bırakmayan barışçı geleneksel ve bağımsız dış politika yeniden inşa edilmelidir. Sınırlarımızın güvenliği derhal sağlanmalıdır. Silivri Cezaevi kapatılarak yerine bir Adalet Üniversitesi açılmalı, bu bölümü ibret için müze olarak düzenlenmelidir.

YÖK kaldırılmalı, üniversitelere bilimsel bağımsızlık verilmelidir

Her zaman, her alanda son ve geçerli söz milletimizidir.

Bütün bu olumsuzlukları aşma iradesi ile aziz Türk Milleti’ne saygı ile duyurulur.

                                                                                 

                                                                                              Milli Merkez Yönetim Kurulu


Editör: TE Bilişim