TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin; dünya genelinde yaşanan pandemi ile mücadele de lider konumunda olduğunu belirten Milletvekili Gültekin;Bu süreçte hem sağlık, hem de ekonomik tedbirlerimizi hayata geçirerek salgınla mücadele de en başarılı ülkelerden birisi olduk. Ülkemizde mücadelemizi sürdürürken ayrıca yardım talep eden ülkelere de tıbbi malzeme konusunda yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Şunu çok net ifade edebilirim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başta sağlık olmak üzere 18 yıldır yapmış olduğumuz yatırımlar sayesinde bu zorlu süreci başarılı bir şekilde atlatıyoruz. Pandemi sürecinde bu yatırımlara hızla yenileri eklenmiş, 5 yeni büyük hastanemiz daha faaliyete geçmiştir. Diğer alanlarda ki yatırımlarımız da hız kesmeden devam etmektedir’’ dedi.

Ülkemiz; Hem Sağlık Hem de Ekonomik olarak Pandemi ile Mücadelede Marka Haline Gelmiştir

Ülkemiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bir yandan sağlık alanında vatandaşına sunduğu hizmetler, sağlık personeline sağladığı imkânlar ile markalaşırken diğer yandan da bu süreci en az hasarla atlatmak için ekonomik anlamda da esnaflarımızın, kobilerimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmuştur. İstikrar ve Güven Kalkanı Paketi sayesinde devletimiz, toplumumuzun her kesimini kucaklamış, bu paket ile Devletimiz ve Milletimiz el ele vererek bu zor günlerin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Ülkemiz, Pandemi sürecinde sağlık alanında diğer ülkelerden ayrıştığı gibi ekonomik alanda da pozitif olarak ayrışmıştır. Pozitif ayrışmanın devamlılığı için aldığımız yeni önlemlerle yerli üreticiyi, sanayiciyi korumak için çeşitli destek paketlerini hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Yeniden Oluşan Dünya Düzeninde Hakettiğimiz Yerimizi Alıyoruz

Finansal istikrarın korunması ve virüsle mücadelede şu ana kadar kazanılan başarılar, ülkemizin yeni döneme hazırlanmasında ve kazananı olması konusunda elimizi fazlası ile güçlendirmiştir. Yeniden oluşan dünya düzeninde şimdi ekonomik olarak bu süreci fırsata çevirme zamanıdır. Ülkemiz; Avrupa Birliği, G-20 ve OECD Ülkeleri arasında 2020 yılı ilk çeyreğini %4,5 büyümeyle tamamlamış ve birinci sırada yer alarak dünya devletlerine göre pozitif olarak ayrışmıştır. Yine Haziran ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,8 artarak 13 milyar 469 milyon dolara yükselirken, mayıs ayına göre de yüzde 35 yükselmiştir. Ülkemize ve ekonomisine güvenin her geçen gün arttığının bir diğer göstergesi ise Borsa İstanbul’un son 11 yılın en iyi performansını göstererek nisan-haziran döneminde yüzde 29,9'luk yükselişidir. Birçok ülkenin yeni ekonomik düzene adapte olmakta zorluk çekeceği ortada iken Ülkemiz ise altyapı hizmetlerinin aksamaması ve sağlam ekonomik gücü ile hızla toparlanıp, yerli ve yabancı yatırımcının güveni ile de birleşerek yükselişine devam edecektir. Türkiye, Güçlü sağlık sistemi ve ekonomisiyle bu süreçte dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke konumuna gelmiştir.

Sahanın da Masanın da Kazananı Güçlü ve Büyük Türkiye

         Dünya sağlık sistemini ve ekonomisini alt üst eden pandemi süreci sonrasında da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünya siyasetine yön veren, bölgesinin lideri, mazlumların umut ışığı, sahanın da masanın da kazananı olan güçlü ve büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim