Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile Borhaber.net  ve Niğdehasret.com siteleri  olarak Ülke ve Niğde gündemi üzerine samimi bir sohbet yaptık.

 

Samimi bir ortamda Bor’da bir bağ evinde amatörce  gerçekleşen sohbet de Borhaber.net yöneticisi Selim Gökel, Nigdehasret.com yöneticisi Turan Uçan ve Avukat Hüseyin Demirbilek katıldı. Kamera arkasında ise Borhaber.net Editörü Fatma Tan vardı.

 

Yaklaşık 1,5 saatlik videolu sohbetimizi bölüm bölüm gün aşırı olarak yayınlayacağız.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile sohbetimize Ecemiş Çayı’nın değerlendirilmesi konusundaki soru ile başladık, yer altı  su kuyuları ile ilgili düzenlemeleri de anlatan Kavaklıoğlu’na ülke gündeminde olan Milliyetçilik ve İmralı görüşmeleri ile ilgili de sorular yönelttik.

 

SU GÜVENLİĞİ ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HALE GELİYOR

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “Ecemiş suyu eskiden beri gündemde olan önceki siyasilerimiz tarafından da gündeme getirilen bir konu idi. Orada yeterli su var, o suyun Niğde’ye  Bor’a köylerimize getirilmesi önemli. Daha önemlisi Çamardı’daki köylerimizin hepsi kuyu suyu içiyor, o suyun Çamardı’da olmasına rağmen pompa ile verilen kuyu suyu içiliyor, bu büyük bir sıkıntı. Ama bu konu çok büyük bir proje, çok uzak ve iki tane büyük gölet yapmanız gerekiyor. Geçmişte projesi yaptırılmış ama artık teknoloji değişti yeniden projelendirilmesi gerekiyor. Aksaray ve Nevşehir’in talebi oldu. Niğde’nin içme suyu sorunu Aksaray ve Nevşehir kadar büyük değil. Özellikle Aksaray’ın sorunu büyük. Bu konuda girişimleri oldu. Mikro milliyetçi olmamak lazım, belki daha büyük bir proje olursa gerçekleşme ihtimali yüksek olur. Su önümüzdeki günlerde su sorunu, su güvenliği çok önemli bir hale geliyor. Burada herkese yetecek kadar su var, bu Çamardı içinde, Niğde ve Bor içinde yeterli.”dedi.

 

Su konusunun Niğde ve Ülkemiz için çok önemli olduğu belirten Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ileriki yıllarda su sorunu yaşanacağını 50 yıl sonra ülkemizin büyük bölümünde su sıkıntısı yaşanacağını, hükümetlerinin su konusuna çok önem verdiğini şimdi su kuyuları ile ilgili düzenlemelere ve istatistiki bilgileri topladığını belirtti ve yer altı su kuyularına ilişkin düzenlemeler hakkında da bilgi verdi.

 

SU KUYULARI KONUSUNDA BİR ÇOK KOLAYLIK SAĞLANDI

 

Kavaklıoğlu,  su kuyuları ile ilgili açıklamasının devamında ; “ Artık yer altı sularını tüketmeye başladık. Bu hızla giderse bir kontrol mekanizması oluşmaz ise önümüzdeki yıllarda yer altı sularında da sıkıntı çekilecek. Devlet yer altından ne kadar su çıkartıldığını bilmiyor, bunun tespiti için sayaç mecburiyeti getirildi. Artık herkes istediği kadar su kullanamayacak, yani arazi ne kadar ise o araziye ve ürüne  yeterli su kullanılabilecek. Sayaç sistemini kurmak için şuan insanlarımız hazır değil, bazı teknolojik sistem hazır değil ama bu ilerde mutlaka yapılacak, yapılması gerekiyor. Bu konuda da bir çok kolaylıklar sağlandı, maliyetler düşürüldü ve  bir sene ertelendi. Ama üç seneye yayılarak üç sene içinde bu işin tamamlanması gerekiyor”dedi.

 

MİLLİYETÇİLİK HASSAS BİR KAVRAM

 

Ülkemizde gündemde olan Milliyetçilik tartışmalarının da değinildiği sohbette bu konuda Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu “ Ak Parti etnik milliyetçiliğe, ırkçılığa karşı, Türk Milliyetçiliği ve Kürt Milliyetçiliği birbirini besleyen kavramlar. Bu konuyu çok iyi izah etmek gerekiyor. Hassas bir konu bütün ülkemizi ilgilendiren bir konu, bu hususta  Sayın Başbakanımız Salı günü grup toplantısında daha detaylı bilgi verecek.”dedi.

 

YENİ ANAYASADA KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEYECEK BİR ÇÖZÜM OLMALI

 

Yeni Anayasa konusunda Türk kimliği ve resmi dilin Türkçe olması konusunda da kırmızı çizgilerinin olup olmadığını sorulduğu sohbette. Yeni Anayasa çalışmaları konusunda Kavaklıoğlu “ Burada kimseyi rahatsız etmeyecek, Niğde’deki insanımızı da Diyarbakır’daki insanımızı da rahatsız etmeyecek bir tanım olması lazım, bunu sağlamamız lazım. Nasıl tarif edersek kimsenin güveninin kırılmayacağı, bir tarif sağlamamız lazım, birlik ve beraberlik bu şekilde sağlanabilir”dedi.

 

HER İKİ TARAFTA TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYOR

 

İmralı sürecine de değinen Alpaslan Kavaklıoğlu “ Şu anda çok güzel bir atmosfer oluşturuldu. Bir kere bu atmosferi bozacak söylemlerden girişimlerden kaçınmak lazım. Terörün devam etmesini isteyen dış güçler ve  her iki taraftan da  gruplar var. Her iki tarafta da büyük rahatsızlık var, bu iş bitsin isteniyor. Bölgemizde de çok şehitler verdik. Çok acılar yaşandı inşallah hayırlı bir sonuç çıkar”dedi.

  

*********************************

  

Alpaslan Kavaklıoğlu ile sohbetimizi yayınlamaya devam edeceğiz…

 

Ak Parti’nin Niğde’deki oyları düştü mü? 

Niğde’de yerel yönetimlerde bir sorun var mı? 

Ankara’da Başbakanla yapılan toplantıda neler görüşüldü? 

Bor’daki Çin Yatırımı ne durum da? 

Bor Hayvancılık ve Organize Sanayi hakkında neler söylendi? 

Patates sorunu hakkında Kavaklıoğlu’nun görüşleri neler? 

Belediye Başkan Adayları nasıl belirlenecek? 

Şeker Fabrikası kapanacak mı? 

Askeri Fabrika’nın en son durumu 

Niğde Adliyesi nereye yapılacak? 

Hangi yeni fakültelerin kurulması gündem de? 

Tepeköy – Çiftlik yolu, Çamardı- Pozantı yolun da son durum? 

Kavaklıoğlu Niğde Üniversitesi hakkında neler söyledi? 

 

Gün aşırı sitemizde yer alacak… Bizi Takip etmeye devam edin…


Kamera Foto : Fatma TAN

 




Editör: TE Bilişim