MHP Bor İlçe Başkanlığı tarafından MHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Erdem’in konuk olduğu “ İslam ve Milli Bütünlük” konulu konferans düzenlendi.


Haber : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Erdal GÜÇER 




MHP Bor İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve  konuşmacı olarak MHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Erdem’in katıldığı konferansa ilgi büyük oldu.

 

 Bor İlçesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ali Yaltı, Çamardı İlçe Başkanı Bilal Çınar, Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Avni Eren, Mhp’li il genel ve belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri, kadın kolları temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in hayatını ve fikirlerini anlatan belgesel izlendi. “İslam ve Milli Bütünlük” konulu konferanstan önce MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın bir konuşma yaptı.

 

ÇALGIN ; ÜLKEMİZ ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEDİR

 

MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın konuşmasında “ Ülkemiz ve davamız zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu süreç içerisinde mevzubahis olan olaylar gerek hükümet gerekse hükümet destekçisi emperyalist güçlerdir. Güzel Anadolu’muzda  birlik ve beraberliğimiz, bütünlüğümüzü, kardeşliğimiz bozmaya yönelik entrikalar devam etmektedir. Kardeşlik duygusu yaralanmıştır. Oysa her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız vardır.”diyerek kardeşlik ve birlik beraberlik vurgusu yaptı. Çalgın konuşmasının sonunda önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek, İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuruna sahip herkesin aday olabileceğini belirti.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu, geçmişten günümüze İslam ve Milliyetçilik  potasından süzerek örneklerle anlatan Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Erdem’in konuşması salonda bulunanlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.  

  

1071’İN, 1453’ÜN, 1915’İN İNTİKAMI HALA ALINAMADI

  

Prof.Dr. Mustafa Erdem ; “ Çanakkale ve Kurtuluş savaşında bizim özgürlüğümüz için hayatının baharında bir gül bahçesi gibi toprağa girenlerin, aynı acıların yaşanmaması için girdiğini ve şu anda onların mirasını tüketmekte olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Anadolu metameli bir coğrafyadır, dünya ya hakim olmak isteyen iradenin mutlaka Anadolu’ya hükmetme mecburiyeti vardır. İçinizde balkan göçmeni olan vardır. Kafkas göçmeni olan vardır, buraya neden geldiğinizi düşünüyorsunuz. Gavurun yaşama hakkı vermediği, namus ve şerefinize tasallut ettiği, en azından Allah’a Müslüman bir kul olarak yaşayabilmeniz için en güvenli alan ecdat yadigari Anadolu olduğu için gelmeniz mi?. Ama sizin ecdadınız Orta Asya’dan sizin Balkanlardan geldiğiniz gibi gelmedi. Sizin ecdadınız Orta Asya’dan Anadolu’ya karnını doyurmak için gelmedi. Onlar bir idealin, kutsal bir hedefin dava adamlarıydı ki Allah’ın adını yer kürede ulaştırılabilecek en kutsal mekan burası idi burayı vatan edinmek için geldiler. Ama onlar buraya geldikten sonra burada yaşayanların hesapları bitmedi. 1071’in intikam duygusu duruyor. 1453’ün intikam duygusu duruyor. 1915’in intikamı hala alınamadı. O zaman bir karga bulmaları ve o kargaya iltifat ederek ağzındaki peyniri almaları gerekiyor. Şuan da tilkinin kargaya iltifatının ne olduğunu, cüppe giydirmenin, kep giydirmenin, nişan takmanın, doktora vermenin ne anlama geldiğini anlıyor musunuz? Anadolu coğrafyası ecdadımız bugüne kadar bedel olarak nasıl korumaya çalıştığıysa, karşı tarafında burayı alabilmek için o kadar intikam duygusuna sahip olduğunu unutmayınız, bu güne kadar bu coğrafya Türk’ün vatanı oldu elhamdülillah gitmemek üzere de buraya yerleşti.” dedi.

 

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ÖNERGEMİZİ RED ETTİLER…YARIN GÖRECEKSİNİZ… 

 APO İLE FLÖRTLERİNİN PİSLİKLERİNİ BAŞÖRTÜSÜ İLE ÖRTECEKLER…

 

Milletvekili Mustafa Erdem, konuşmasında AKP iktidarının eğitim politikasını da örnekler vererek sert bir şekilde  eleştirdi. Milliyetçi Hareketin mecliste verdiği milli eğitim konusundaki önergeleri reddettiklerini belirti ve konuşmasına “ Bu toplumun gidişatının sebepleri niye böyle alçalıyor bilmenizi istiyorum. Milliyetçi Hareketin milletvekilleri başörtüsü sorun olmaktan çıksın dedik ve önerge verdik. AKP’nin oyları ile verdiğimiz önerge red edildi o yasak devam ediyor. Şimdi sözüm ona Apo ile olan filortlerinden, kendilerinin akıl hocalarını  akil adam olarak nitelemelerinin ardından bundan sonra oluşacak manzara bozukluğunu örtmek için malzeme olarak benim bacımın başörtüsünü  kullanacaklar. Buradan ilan ediyorum göreceksiniz yarın  baş örtüsünü gündeme getirecekler ve bu pisliklerin hepsinin üstünü örtmek isteyecekler.

 

AKP İKTİDARININ İKİ TEMEL DEĞERİ VARDIR.

BİRİSİ TÜRKİYE DE TÜRK OLMAYANLARIN HAKLARINI KORUMAK

BİR DİĞERİ DE ONLARA UMUT BAĞLAMIŞ OLANLARIN DÜNYALIKLARINI KAZANDIRMAK…

 

 

Akp hükümetinin uygulamalarını sert bir dille eleştirirken şuan ki hükümetin çoğunluğu oluşturduğu meclisten  Türk Milleti hayrına hiçbir çıkacak hiçbir şeyi beklememelerini söyleyen milletvekili Erdem, “ AKP iktidarının iki temel değeri  vardır. Birisi Türkiye de Türk olmayanların haklarını korumak, bir diğeri de onlara umut bağlamış olanların dünyalıklarını kazandırmaktır. Akp iktidarı Türkiye’deki pek çok yolsuzlukları kanun hükmündeki kararnamelerle geçiştiriyor. Tarım Bakanlığı ile alakalı kanun hükmündeki kararnamenin kuyruğuna azınlık vakıf mallarının iadesi maddesini eklediler. Bir başbakan yardımcısı da çıktı “Anadolu’da gasp ettiklerimiz iade ediyoruz” dedi. Yazıklar olsun böylesi bir milletin şehadet karşılığı kazanımlarının süfli dünya emelleri için ayaklar altına alanlara. Biz Anadolu’yu 1071’de gasp! ettik,  İstanbul’u da 1453’de gasp! ettik. Hangi gafil bunu Türk Milletinden alacaksa gelsin!...!” dedi.

 

Sık sık alkışlarla konuşması kesilen MHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Erdem’in konferansı yaklaşık iki saat sürdü.

 

Editör: TE Bilişim