MHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP lideri, Başbakan eRDOğan'ın yapmış olduğu balkon konuşmasını sert bir dille eleştirdi.MHP lideri, televizyonlarda verilen oranların gerçeği yansıtmadığını savunan Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamalarını beklediklerini belirtti.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları;

AKP devletin her türlü imkanının pervasızca kullanmıştır. 30 mart seçimleri öncesinde baskı karatama dayatma ve şantaj ivme kazanmıştır. AKP zihniyeti toplumsal ve siyasal yapıyı germiş ve millet iradesini çarpıtmıştır.

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Bu seçimeler tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damga vurmuştur. Türk milleti rüşvet alışverişi yapan failleri net olarak görmüştür. Başbakan ve partisi hangi sonucu alırsa alsın hukuksuzluklar aklanmamıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacaktır.

"BAŞBAKAN CEPHELEŞMEYİ KÖRÜKLEYECEKTİR"

Seçim sonuçları mahkemelerin yerine geçemeyecektir. Başbakan’ın balkon konuşması Türkiye’nin bundan sonraki günleri hakkında ipuçları vermiştir. Anlaşılan başbakan cepheleşmeyi körükleyecektir.

"İKTİDAR YOLSUZLUĞA SAPLANMIŞ"

Başbakan’ın yeni muhalefet söylemi akıl noksanlığıdır. Siyasi neticeler neyi gösterirse göstersin iktidarda yolsuzluğa saplanmış kapkara vicdanlı bir zümre bulunmaktadır. Başbakan’ın balkon konuşmasında yanına aldığı kişi ya da kişiler soruşturmalardan yakalarını kurtarmış değildir.

"BİZİM AÇIMIZDAN ÜMİTVAR BİR TABLODUR"

MHP Türk milletinin seçim tercihine saygı duymaktadır. Sonuçlar derinlemesine analiz edilecektir. MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Bu bizim açımızdan bir gelişme ve ümitvar bir tablodur. Önümüzdeki dönemde siyasete daha fazla saygı ve uzlaşma hakim olmalıdır.



Editör: TE Bilişim