Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı katılım desteği Niğde Ülkü Ocakları teröre karşı mücadele eden askerimize başlattıkları kampanya ile moral desteği sağlamak, teröre lanetlemek için “Askere Mektup, Teröre Lanet” kampanyası düzenliyorlar.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

Son günlerde artarak devam eden ve her gün gelen şehitler karşısında MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er  Niğde Ülkü Ocakları’nın başlattığı kampanyaya tam destek vererek, askerin moral ve motivasyonu yüksek tutmak, vatandaşın Türk askerinin arkasında durduğunu göstermek için 2 gün boyunca imza kampanyası Niğde Belediyesi önünde imza kampanyası düzenliyorlar.

 

Kampanyaya MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, CHP’li Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, 24. Dönem Niğde Milletvekili Adayı ve Eski İl Başkanı Hikmet Bekil ilk mektup gönderenler oldu.

 

Konu ile ilgili MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er; “Biz terör sorununun gündeme geldiği, kanlı eylemlerine başladığı 1984’den günümüze kadar yaptığımız tek bir tespit vardı. Bu bir Kürt sorunu değil, terör sorunudur. Terörle mücadele ancak ve ancak askeri, toplumsal ve iktisadi alanda olur dedik. 28 yıldır terörle amansız mücadele içinde olan Türk askerimizin her daim arkasında olduk. Terörün toplumsal alanda örgütlenmesine karşı, tüm MHP teşkilatları olarak aziz milletimizle beraber hareket ettik. Terörün finansal kaynaklarını engellemek için teşkilat olarak devletimiz ve milletimizle uyum içinde çalıştık. BDP-AKP-CHP bugün sorunun nesnel zemini yanlış bir mantıkla Kürt sorunu olarak algılamaya, algılatmaya çalışarak terörle mücadeleye büyük bir zaafa uğratmaktadırlar. Askerimiz nerden ve nasıl geleceğini bilmediği terör saldırı karşısında yiğitçe ve destansı bir şekilde mücadele ederken, siyasi arenada büyük bir aymazlık ve askerimizin motivasyonunu bozucu eylemler vardır. Bunlara karşı Ülkü Ocaklarımız üzerine düşen sorumluluğu büyük bir dikkatle yerine getirip, askerimizin yanında olduğunu belirtmek için askerlerimize mektup kampanyası düzenliyorlar.” Dedi.

 

Kampanyayı düzenleyen Niğde Ülkü Ocakları adına açıklama yapan Başkan Kerem Mutlu ise ; “Bizler Ülkücü Türk gençliği olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin amansız terörle mücadelesine destek olmak için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Kışlasında nöbet tutan, dağda terörle mücadele eden askerimizin morali ne kadar yüksek olursa, arkasına milletimizin desteğini ne kadar alırsa o kadar keskin ve kararlı bir mücadele yürütülür. Bizlerde bu desteği sağlamak için mektup kampanyası başlattık. 2 gün sürecek bu etkinliğimizle milletimizin askerimizin yanında olduğunu ve desteklerini askerlerimize iletmek istedik. Kampanya sonrası biriken mektupları başta geçtiğimiz günlerde Hakkari Dağlıca da baskına uğrayan askerlerimiz olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’da mücadele eden askerlerimize göndereceğiz” dedi.

 

Açıklamaların sonunda MHP il Başkanı Hakan Er ile Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Kerem Mutlu birer mektup yazarak kampanyanın startını verdiler. İl Başkanı Hakan er; bu kampanyanın tüm Türkiye’ye yayılmasını ve askerimize vatandaşlarımızın destek olmasını istedi.

 

İlk mektup yazanlardan Hakan er, Yaşar Çamur ve Hikmet Bekil yazdıkları mektupları basına okuyarak herkesi bu görevi yapmaya çağırdılar.

Kampanyaya Niğde’den tanınmış muhabirlerinden İsmail Çizmeci’de bir mektup yazarak destek oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim