MHP Niğde ve İlçelerinde aday adayları başvurularını yapmaya başladı. Altunhisar İlçesi, Ulukışla İlçesi ilk aday adayı başvuruları yapıldı.  Bor İlçesinden henüz ses yok. MHP yeni yönetimi oluştu.

 

 Ulukışla’ya MHP’den İlk Talip…

30 Mart’ta yapılacak seçimler için Ulukışla Belediye Meclis Üyesi Adnan Karaca, önceki İl teşkilatında partisi adına Ulukışla İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayarak formunu teslim etti.

Yerel seçimler yaklaştıkça aday adayları siyasi arenaya çıkıyor.

MHP 2014 seçimlerinde Niğde genelinde mutlak bir başarı yakalamak için kolları erken sıvadı. Aday adayı olmak isteyen partililerin adaylık başvurularını kabul eden il teşkilatına Ulukışla İlçesi için Adnan Karaca başvurdu.

Halen Ulukışla Belediyesi MHP 1. Sıra belediye meclis üyesi olan Adnan Karaca, yıllardır Ulukışla’da esnaflık yaptığını ifade ederek, partisinin Ulukışla’da mutlak bir zaferi için kolları sıvadığını ve aday adayı olduğunu açıkladı.

İl başkanlığı makamında aday adaylık formunu İl Başkanı Nuri Ertan’a teslim eden Adnan Karaca’ya Başkan Nuri Ertan başarılar diledi.

Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Avni Eren’in de hazır bulunduğu başvuru esnasında aday adayı Adnan Karaca kısa bir konuşma yaparak, adaylık gerekçesini açıkladı.

Karaca açıklamasında; “Partimizin 44 yıldır çizdiği ve izlediği yoldan sapmamış birisi olarak, davama ve şirin ilçemiz Ulukışla’ya hizmet etmek için aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. Milliyetçi Hareket’in bir neferi olarak, Allah nasip ederse, Ulukışla’ya hizmet etmeye talibim, teşkilatlarımızda bu başvurumuzu uygun görürlerse, 30 Mart 2014 seçimlerinde partimizin şanlı 3 Hilal Bayrağı’nı Ulukışla’da dalgalandıracağız. Bu noktada sizlerin destekleri kadar, Ulukışlalı hemşerilerim temenni ve arzularını karşılayarak yolumuza devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Bilindiği üzere Ulukışla Belediyesi’nde 2009 seçimlerinde CHP’den Hacı Avşar, MHP’nin 213 oy önünde tamamlayarak belediye başkanı olmuş, 2011 yılında ise partisinden istifa ederek, bağımsız olmuştu. MHP açısından stratejik öneme sahip Ulukışla İlçesi için İl Teşkilatı ayrı bir önem göstermekte ve çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

 

 

MHP Altunhisar’a Talip…

Yerel seçim hazırlıklarını ara vermeden devam eden MHP teşkilatına Altunhisar Belediye Başkanlığı aday adaylığına Abdül Mercan başvurdu.

29 Mart 2009’da yapılan mahalli idareler seçiminde iktidar partisi AKP’nin ardından 179 oyla ikinci parti olan MHP, Altunhisar için kolları sıvadı.

Seçim takviminin açıklanmasından sonra aday adaylık başvurusunu kabul eden İl Teşkilatına Altunhisar Belediye Başkanlığı için partili Abdül Mercan resmen aday adayı oldu.

İl teşkilat binasında başvuruda bulunan Abdül Mercan, adaylık formunu İl Başkanı Nuri Ertan’a teslim etti.

İl Başkanı Nuri Ertan, yapılan başvuruyu değerlendireceklerini ifade ederek, Altunhisar İlçesi’nde partisinin mutlak başarılı olması gerektiğini ifade ederek, adayımız kim olursa olsun, Altunhisar’da başarılı olacağımıza inancımız tamdır dedi.

Aday Adaylık formunu teslim eden 53 yaşındaki, evli ve 5 çocuk babası Abdül Mercan ise; “Altunhisar bizler için her şey demek, davamız ise her şeyin ötesinde! Bu bilinçle partimizin Altunhisar Belediye Başkan adayı olmak için başvurmuş bulunmaktayız. Ne mutlu ki bizlere, Allah bize bu görevi verirse, milletimize ve davamıza hizmet edeceğiz. İnanıyorum ki İl Teşkilatımızda Altunhisar’da seçimin kazanılması için elinden geleni yapacaktır. Artık Altunhisar’da 3 hilal bayrağı dalgalanması gerekir. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Abdül Mercan, aktif siyasete çalıştığı Altunhisar Belediyesi’nden emekli olarak MHP çatısı altında devam ediyor. Altunhisar İlçesinin sevilen karakterlerinden olan Mercan, 2014 seçimlerinde MHP’nin Altunhisar İlçesi’nde kazanacağından emin.

 

MHP’nin  Yeni İl Yönetimi…

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde yerel seçimler için İl Başkanı Hakan Er’in istifasından sonra yerine gelen Nuri Ertan, yönetim kurulunda görev değişikliği yaparak, seçimlere hazır olduklarını ifade etti.

26 Ağustos 2013’de yaptığı basın toplantısı ile il başkanlığı görevini bırakan MHP’li Hakan Er’in yerine geçen Nuri Ertan, MHP Niğde İl Teşkilatının yeni başkanı oldu.

Nuri Ertan başkanlığında toplanan yeni yönetim kurulu kendi arasında görev dağılımı yaparak, 2014 seçimleri için belirleyici ve itici gücün teşkilat olduğunu vurguladı.

Nuri Ertan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Vekilliğine Ahmet Ermiş’i, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Ömer Korkmaz’ı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Yunus Yılmaz’ı, İl Sekreterliği’ne Av. Ömer Suman’ı ve İl Muhasipliğine ise Nesrin Ergin’i getiren yeni yönetim, seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanacağını ifade etti.

2014 seçimlerinde aday olacak her partilinin aday bölgesindeki sorunlara vakıf olması ve çözümler üretmesini istediği açıklamasında İl Başkanı Nuri Ertan, 15 Ağustos tarihli genelge gereği, başvuruların İl Teşkilatına yapılması gerektiğini vurguladı.



 

Editör: TE Bilişim