Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı binası önüne öyle bir pankart asıldı ki... Savcılık hem pankartı indirme, hem de partide ara kararı çıkarttığı iddia edildi. 

Haber-Video: Selim GÖKEL

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı binası önüne bu akşam saatlerinde bir pankart asıldı. Pankartdaki fotoğraf Diyarbakır'da bir törende o zaman Başkabakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakırda toplu açılış töreninde Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Kürt asıllı sanatçı Şivan Perver'in peşmerge kiyafetleri ile yapılan açılış  töreninde kurdela kesimi fotoğrafı yer alıyor. Foğrafın altına ise  Mustafa Kemal  Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde yer alan " Memleket dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler" şeklinde yazı yazıldı.
 

Bu pankart akşam saatlerinde MHP Niğde İl Başkanlığına asıldı. Pankartın asılmasından bir kaç saat sonra, Savcılık talimatı ile parti başkanlığına gelen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri pankartın kaldırılması talebi ile il başkanlığına geldiler. 

Polislerin Partiye gelmesinin ardından, MHP Niğde İl Başkanı ve MHP Milletvekili adayları savcılık kararında partinin arama emrinin olduğunu iddia ettiler ve buna izin vermeyeceklerini belirttiler Polisler ve Parti yetkilileri uzun süreli görüşmeler oldu. 

BÖLÜCÜ ÖRGÜT VE BÖLÜCÜ PARTİYE YAPILMAYANLAR NİĞDE'DE MHP'YE YAPILIYOR

MHP İl Başkanı Ali Güngör ve MHP Adayları Vedat Bayram, Ahmet Özbek, Dr. Gökhan Budak parti binası önünde bir basın açıklaması yaptılar. Savcılık kararında pankartın indirilmesi bir yana MHP binasının aramasının yapılması ifadelerinin olduğunu iddia ettiler.

Parti önünde MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram; Cumhuriyet Bayramı arifesi MHP Niğde İl Başkanlığında garip garip işler yaşanıyor Niğde Emniyet yada Niğde Adliyesi tarafından buraya asılan bir pankart ile igili parti il başkanlığına tebligat yapılıyor. Bir gazete küpüründen çıkan haberleri ve altında da Atatürk'ün gençliğe hitabesinde yer alan bir yazıyı yeni çıkan yasaya göre makul şüphe maksadı ile tebligatta bulunup, partimizde arama emirleri çıkartıp muhtelif şekilde zorluklarla faşizan uygulamalar yapılmaktadır.  Düne kadar bölücü örgüt yada bölücü partilere yapılamayan muameleler Milliyetçi Hareket Partisine yapılmaktadır. Arkadaşlarımızın sabrımız taşmaktadır, arkadaşlarımızı ikna etmekte zorlanıyoruz. Zor durumdayız, böyle şartlarda seçime gidilemez, emniyet kuvvetlerinin şurada yaptığı işler akıl hafzala alır iş değil. Bir tarafta kendileri lehline yazmıyorlar diye gazeteler kapatılmakta, bir tarafta kendilerinin özelleştirdiği bazı ticari kurumlar lehlerinde yazı yazılmıyor diye  maliyeciler tarafında basılmakta. Demokratik bir ülkede olmayan herşey Türkiye'de olur hale gelmiştir."dedi. 

PARTİMİZDE ARAMA KARARI ÇIKARTILDI

MHP İl Başkanı Ali Güngör ise ; "Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak, dönemin Başbakanının bir tarafında Barzani, bir tarafından Şivan Perver ile Diyarbakır meydanında kardeşlik adı altında Türkiye'yi bölme planlarının yapıldığı bir günde çektirmiş olduğu bir resme, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabındaki  bir sözünü yazdırdık. "
Memleket dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler"" Atatürk'ün bu sözünden rahatsız olanlar, MHP İl Başkanlığı önündeki bu pankartı kaldırtmak istiyorlar. Vahim bir olay, Biz sayın Cumhurbaşkanına hiç bir zaman devlet terbiyesi içerisinde hiç bir zaman hakaret etmedik ve etmeyiz. Savcılıktan gönderilen yazıda. CMK'nın 116. maddesine göre, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığında pankartın kaldırılması ve aramanın yapılmasıdır" diyor. Anadolunun göbeğinde, Türk Milliyetçiliğinin  yoğun olduğu bir ilde böyle bir kararın çıkartılması, bu kararı verip uygulamaya sokmak isteyenleri de esefle kınıyorum. Kararımız, bu pankartı indirmeyeceğiz, burada Sayın Cumhurbaşkanına, devlet büyüklerine hiç bir hakaret yoktur. Mustafa Kemal'ın bu sözünden rahatsız olanlar varsa onu da bilmek istiyoruz. Savcılık bunu neye istinaden karar vermiş, kimler şikayetçi, kimler rahatsız olmuş. Bunu bilmek de bizim hakkımız. Bu YSK'nın verdiği bir karar değil, bir savcımızın kararıdır. Buna da itiraz ettik zaten" 

Yapılan basın açıklamasının ardından Polis yetkilileri,  parti avukatları ve parti yetkililerinin görüşmeleri uzun süre devam etti. İl Başkanlığı önünde partililer gergin şekilde beklediler ve pankartı indirmeyeceklerini söylediler.

Bir kaç saat süren görüşmeler ve gergiliğin ardından savcılıktan tekrar bir yazı gönderilerek pankartın yerinde kalmasına karar verildiği bilgisi edinildi. 

Bilindiği üzere, MHP Bor İlçe Başkanlığı da bu tarz bir çok pankart asmıştı. Ama böylesi gelişme olmamıştı. 




Editör: TE Bilişim