MHP Kadın Kolları Niğde il Başkanı Nesrin  Ergin Yücel  yaptığı açıklama ile güney sınırımızda ,Suriye ve Rusya işbirliği ile soydaşlarımızın soykırıma tabi tutulduğunu ve Kürt ve Suriyeliye gösterilen ilginin binde birinin Türkmenlere gösterilmediğini ifade etti. Borhaber’e yaptığı açıklamada Nesrin Ergin Yücel  şu görüşlere yer verdi:

"Ata toprağımız ve atalarımızdan yadigar soydaşlarımızın yaşamış olduğu Suriye coğrafyasında, Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı’ndaki soydaşlarımız bugün Türklüğün kadim düşmanı olan Rusya’nın, İran’ın ve Esed güçlerinin zulmü altında, bombardımanı altında varlık mücadelesi vermektedirler. Kadın, yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden oradaki soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, adeta varlık yokluk mücadelesi vermektedirler. Bizler Türk milliyetçileri olarak, Ülkücü hareket olarak soydaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün Suriye’de zulüm gören soydaşlarımıza, Doğu Türkistan’daki, Irak’taki Güney Azerbaycan’daki nerede bir Türk varsa onların sesi olmaya, onlar için ölmek ve öldürmek için hazır olduğumuzu buradan bütün dünya kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Hiçbir soydaşımız, gönüldaşımız ve dindaşımızın sahipsiz olmadığını, Türkiye’deki Türklerin soydaşlarımızın yanında olduğunu buradan haykırıyoruz.

Tarihi, kültürel ve akrabalık ilişkilerimizle bağlı olduğumuz Irak ve Suriye bölgesinde yeniden harita tanzimi yapılırken, sayıları milyonlarla ifade edilen Türkmen nüfusun tamamen oyun dışı bırakılması boşuna değildir. AKP hükümeti değişik etkiler altında kalarak görmese de, Türkmenler bölgede Türkiye'nin tek dayanağıdır. Irak'ın kuzeyinde oluşturulan ve Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e kadar uzatılması planlanan Kürdistan projesinin adım adım ilerletilmesi Türkiye'nin aleyhine bir durumdur. Kürt koridoru ya da petrol koridoru gibi isimlerle anılan bu hat, sınırımızdaki 98 kilometrelik Cerablus-Azez hattının birleştirilmesiyle tamamlanmış olacaktır. Bölgemizdeki dört parçalı Kürdistan'ın mimarı ABD'nin, IŞİD ile mücadele görüntüsü altında şimdi gözünü Cerablus-Azez hattına diktiği ortadadır. Son günlerde ABD üst düzey yetkililerinin Suriye'ye karşı Türkiye ile ortak operasyon açıklamalarının arkasında, Kürt koridorunu birleştirecek Cerablus-Azez hattını ele geçirme amacı yatmaktadır. 1208 kilometrelik Irak ve Suriye sınırımızın 98 kilometrelik bölümü haricinde sözde Kürt devleti ortaya çıkarılmıştır. Türkiye için IŞİD nasıl bir tehdit ise, bu örgütün çıkarıldığı alanın PYD-YPG güçlerine teslim edilmesi daha büyük tehdittir. Türkiye'nin önceliği Cerablus-Azez hattının IŞİD'ten temizlenmesi kadar PYD-YPG'nin eline geçmemesi olmalıdır. Türkiye parçalı haldeki Kürt koridorunu birleştirmeye çalışan küresel projenin yürümesini önlemek için, bölgenin PKK uzantılarının eline geçmesine engel olacak stratejik adımlar atmalıdır.

Bölgede yaşayan Türkmenlere dünya kamu oyu özellikle de Türkiye gereken hassasiyeti göstermeli ve bu kan bir an önce durdurulmalıdır."  

Editör: TE Bilişim