MHP’li Er: “Asfaltlamada Niğdeli Milyonlarca Lira Zarara Sokulmuştur!

 

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er tarafından AKP’li Niğde Belediyesi hakkında İç İşleri Bakanlığı tarafından cevaplanması üzerine Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri üzerinden soru önergesi vererek, Niğde’nin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Son iki yıldır aynı cadde ve sokakların asfaltlandığına dikkat çeken MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğde Belediyesi’nin yanlış stratejiler uyguladığını iddia ederek, bu konunun çözümü için sorunun doğru tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

MHP’li Er, Niğde’nin şehir içi ulaşım sorunu çözümü noktasında AKP’nin sorumlu davranmadığını ifade ederek; “ 2009 yılında göreve gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, son iki yıldır yoğun bir şekilde asfaltlama çalışması yapmaktadır. Bazen Belediye kendi olanaklarıyla yaptığı bu çalışmalar, bazense özel şirketler tarafından yapıldığı tarafımızdan gözlemlenmiştir. Ama vahim bir nokta var ki bir yıl önce atılan asfaltlar sökülerek, yerine yeni asfaltlama yapılmakta, bir takım çıkar çevrelerine yeni rantlar sağlanmaktadır. İşte Niğde kamuoyunu işgal eden bu konuyu net bilgi sahibi olabilmek için, Ankara Milletvekilimiz Özcan Yeniçeri ile irtibata geçerek bu sorunun TBMM gündemine taşınmasını ve sorularımızın İç İşleri Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplanmasını istedik” dedi.

 

Son 2 Yılda Ne Kadar Para Harcandı?

MHP’li Er, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tahmini olarak on milyonlarca dolara mal olan tüm şehrin asfaltlanması iki yıldır aynı cadde ve halterler üzerinde devam ediyor. Bu konuda duyarsız kalmak mümkün değil. Bütün Niğdeli bu keyfi ve yanlış harcamalardan dolayı ne kadar zarar edildiğini bilmeye ona göre tavır geliştirmeye çalışmaktadır. Halende devam etmekte olan bu asfaltlama ile ilgili olarak, uzman arkadaşlarımız tarafından inceleme ekibi oluşturulmuş, bakanlığın vereceği cevaptan sonra Niğde’nin asfaltlamada ne tür büyük bir küfletin altına girildiği araştırılmaktadır. İşin garip yanı daha 2 ay önce atılan bazı asfaltlamadaki bozulmalar göz önüne alındığında toplam Niğde’nin parası sokaklara dökülmüştür” dedi.

Özcan Yeniçeri Niğde’nin de Milletvekili!

MHP İl Başkanı Hakan Er, “sayın hocamız Özcan Yeniçeri Niğde’nin sorunlarına karşı bir Niğdeli hassasiyeti göstermekte ve üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır. Niğde’nin öncül sorunu olarak gördüğümüz ulaşım sorunu içinde çözümler üretmeye yerel yönetimlerin yanlış stratejilerini halka anlatmaya çalışmaktayız. Niğdeli gerçek anlamda Milliyetçi bir belediye anlayışı ile yönetilmeyi hak etmektedir.” Dedi.

 

Nazım İmar Planını İncelemek İstiyoruz!

Niğde’nin diğer sorunları üzerine kısa bir değerlendirme yapan MHP’li Er; “1/5000 ölçekli Nazım İmar planı konusunda partimiz Niğde için hassas davranmakta gelecekte oluşabilecek tüm rant kapılarını baştan kapanması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmaktadır. Bizler önceki gün yazılı olarak başvurarak Nazım İmar Planını ve hali hazırda bulunan imar planlarını istedik. Niğde Belediyesi tarafından acilen bu isteklerimiz karşılanmalı tamamı uzman arkadaşlar tarafından oluşan parti araştırma ekibimizle bu değerlendirmek zorundayız.” Dedi.

 

 

 

(Aşağıda soru önergesinin tam metni bulunmaktadır)

 

 

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından, tarafıma yazılı olarak cevaplanması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

                                                                                             Özcan Yeniçeri

                                                                                  Ankara Milletvekili

 

 

Niğde Merkez İlçe Belediyesi olan, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri hizmet veren. Vatandaşlarımızın kamusal hizmetlerini yürütme noktasında Niğde’de önemli bir konuma sahip olan Niğde Belediyesi ile ilgili Niğdeli vatandaşlarda; 2011 ve 2012 yıllarında yapılan asfaltlama faaliyetleri konusunda soru işaretleri oluşmaktadır!

 

Bu Bağlamda;

 

1-    2011 yılında Niğde Belediyesi sınırları içinde kaç kilometre asfaltlama çalışması yapmıştır? Bu asfaltlama görevini kendisi mi yoksa başka bir firma mı yürütmüştür? Başka bir firma/firmalar yürüttüyse firmanın adı ve kuruluş yeri neresidir? Bahsi geçen yılda toplam asfaltlama çalışmasına ne kadar para harcanmıştır?

 

2-    01 Ocak 2012’den günümüze kadar Niğde Belediyesi sınırları içinde kaç kilometre asfaltlama çalışması yapmıştır? Bu asfaltlama görevini kendisi m yoksa başka bir firma mı yürütmüştür? Başka firma/firmalar yürüttüyse firmanın adı ve kuruluş yeri neresidir? Bu firma/firmalar hangi tarihte hangi koşullarda bu işi Niğde Belediyesi adına üstlenmiştir? Bahsi geçen 01 Ocak 2012’den şu ana kadar asfaltlama için ne kadar kaynak ayrılmış ve ilgili firma/firmalara ne kadar ödenmiştir?

 

 

3-    2011 yılına asfaltlanan ve 2012 yılında sökülüp tekrar asfaltlanan yol var mıdır? Varsa kaç kilometredir? Sökülen asfaltlar nerede ve nasıl değerlendirilmektedir? Sökülen asfalt varsa 2011 yılında yapılan asfalt çalışmasında idari bir kusur var mıdır?

 

4-    Merkezi hükümet bu asfaltlama çalışması için Niğde Belediyesi’ne planlanan ödenekler dışında ek bir ödenek yapmış mıdır?

 

 

5-    1 Ocak 2012 tarihinden şu ana kadar yapılan asfaltlama çalışmasında ki yolların kullanım ömrü ne kadardır? Hangi kalitede asfalt atılmıştır?

 

6-    2011 yılı içinde yapılan asfalt çalışmasında Niğde Belediyesi tarafından kullanım ömürleri ile ilgili bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne kadardır?

 

 

7-    2011 yılında yanlış bir asfaltlama çalışması olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bunun Niğde Belediyesi’ne bedeli ne kadar olmuştur?

 

8-    2011 ve 2012’de asfaltlama yapılan yollarda alt yapı çalışmaları bitirilmiş midir?

 

 

Editör: TE Bilişim