MHP Niğde Milletvekili adayı Vedat Bayram, AK Partinin kamu kurumlarını ve tarihi yerlere afiş asmasına tepki gösterdi.

Milletvekili adayı Bayram, Niğde Kalesinin kamu malı olduğunu kurallara uymayanlara milletin 7 Haziran’da cevap vereceğini söyledi.

Bayram, Niğde kalesinde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Biliyorsunuz YSK yasaklarına rağmen kanun ve yönetmeliklere aykırı dün resmi kurumlara ait kamu binalarına ibadethanelere asılan kibir ve megolaman içerikli pankartlar görülüyor son zamanlarda Niğde'de. Tarihi Niğde kalesine böyle bir kibir yüklü pankart asılmıştır. İşin ilginç yanı bunlara mani olmakla görevli arkadaşlar ve kolluk kuvvetlere müracaatımızda sanki bunların müdafaa avukatları gibi bu işi savunma noktasını yapmaktadırlar, görevlerini yerine getirmeleri gerektiği halde. Bu arkadaşların savunmaları traji komiktir. Kale bir büfeciye kiralanmış, bu afişi asanlar da büfeciyle anlaşmış. Müstecire kirandandıysa küçük bir yer büfe yeri kiralanmıştır ama kale burçlarının her tarafına AKP’nin 2. sıra milletvekili adayı tarafından işgal edilmiş. Bu kanunlara da aykırıdır, YSK’nin kurallarına da aykırıdır. Vilayetin önünde İl Özel idaresine ait binaya asılan afişler bizim müracaatlarımıza rağmen söktürülmüştür. Centilmenlik anlaşmasına uymayan insanlar bütün Kültür Müdürlüğüne ait olan Kale burçlarına getirilip asılmıştır. Bununla ilgili Cumartesi günü İlçe seçim kurulu kapalı olduğu için Emniyet Müdürünü ikaz etmiştim, belirli bir süre sonra bize geri dönüp “Bir müstecire kiralanmış ve anlaşma sonucu afiş asılmıştır” cevabı verdi. Burada büfeyi mi yoksa kaleyi mi müstecire kiralandı bu anlaşmayı göstersinler bize. Bunlara dur denilmesi lazım, bunlara dur cevabını verecek halktır” dedi.



Bayram, “Ülkü ocaklarındaki gençlerimiz bu konulardan dolayı bize müracaat ediyorlar. Böyle giderse önümüzdeki dönemlerde gerginlik yaşayacağız. Türkiye’de böyle bir gerilimin tarafı olmak istemiyoruz. Kendilerini Himen sanarak bu işleri yapmaya devam ediyorlar. Bunlara kim dur diyecek, bizde mi asalım, Geceleyin arkadaşlarımıza mani olmayalım da bir gece ansızın gelsinler, bu pankartları tarumar mı etsinler?. Bu provokasyon mudur, oyun mudur? MHP gerilimden yana değil. Kendilerine bu yaptıkları pankartın kendilerine getirisi olduğunu sananlara Niğde halkı sandıkta cevabını verecektir.



Editör: TE Bilişim