SEÇİM çalışmalarını, Alparslan’ın 946 yıl önce fethederek Anadolu topraklarını Türkleştirdiği Anı’da başlatan MHP lideri Bahçeli, binlerce kişiyle cuma namazı kıldı. Namazdan sonra konuşan Bahçeli, Akdamar ve Sümela’da ayine izin verilmesine tepki göstererek “Türk milleti parçalanmak için Anadolu’ya gelmedi” dedi.

‘Ayaktayım, yıkılmadım, teslim olmadım’
“ANADOLU’yu yurt yapan ecdadımızın kararlılığını, cesaretini ve tarihe mal olmuş hatıralarını yüreğinizde taşıyarak buraya koştunuz” diyen Bahçeli, şöyle konuştu: Ayaktayım, yıkılmadım, eğilmedim ve teslim olmadım diyen vatan sevdalısı kardeşlerimle buradayız. Ne mutlu bizlere. Coşkunuz yolumuzu aydınlatacak. 
MHP’nin Anı cıkarması
Fethiye Camii’nde kılınan cuma namazına katılan Bahçeli, Anı Kalesi’nin alınmasının önemine dikkat çekerek, “Bu zafer Malazgirt’in müjdesini verdi. Biz de bugün bu muhteşem zaferi müjdeliyoruz” dedi.
MHP’li milletvekilleriyle Anı’ya görkemli bir çıkış yapan Devlet Bahçeli, binlerce vatandaşla birlikte Fethiye Camii’nde saf tutarak namaz kıldı. Camiye sığmayanlar ise namazlarını dışarıda kıldı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye - Ermenistan sınırındaki Anı Harabeleri’ndeki Fethiye Camii’nde milletvekilleri, il başkanları, partililer ve binlerce vatandaşla birlikte namaz kıldı. Kars şehir merkezinden 48 kilometre uzaklıktaki tarihi Anı Harabeleri’ne giden  Bahçeli’yi, Osmaniye Belediyesi mehter ekibi karşıladı. Bahçeli, burada Anı Harabeleri içindeki Fethiye Camii’ndede 946 yıl sonra kılınan cuma namazına katıldı. Cuma namazını, emekli din görevlisi ve MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice kıldırdı. Bahçeli, daha sonra harabelerin yanındaki Anadolu’nun ilk Türk camisi olan Ebul Menucher Camisini de ziyaret etti. Buradan Ermenistan sınırını da gözlemleyen Bahçeli, Alparslan ve arkadaşları için Fatiha okudu. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Bahçeli, daha sonra parti otobüsünden katılımcılara hitap etti.

Teslim olmayanlar toplandı
Devlet Bahçeli, “946 yıl önce bu kutlu vatan beldesini fethederek, Anadolu’yu yurt yapmaya karar vermiş olan muhterem ecdadımızın kararlılığını, cesaretini ve tarihe mal olmuş hatıralarını yüreğinizde taşıyarak buraya koştunuz. ’Ayaktayım, yıkılmadım, eğilmedim ve teslim olmadım’ diyen tüm vatan sevdalısı kardeşlerimle burada toplandık. Ne mutlu bizlere” diye konuştu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelleri aşarak, iftiraları yararak ve oyunları bozarak geldiniz. Umutsuzluğu elinizin tersiyle ittiniz, ihanetin seline set çektiniz. Asırlara mührünü vurmuş olan Türk-İslam medeniyetinin ruhunu getirdiniz. Ceyhun’un kokusunu, Seyhun’un serinliğini, Orhun’un mesajını, Baykal Gölü’nün anılarını bugün buraya ulaştırdınız. Tanrı Dağları’nın heybetini, Hindikuş Dağları’nın azametini, Doğu Türkistan’ın hüznünü, Maveraünnehir’in özlemini inançlarınızda bütünleştirdiniz. Semerkand’ın, Buhara’nın, Rey’in, Cend’in Tebriz’in, Karakurum’un ve Ötüken’in muhteşem hatıralarını paylaşmak için geldiniz.”

Atılan en büyük adım
Bahçeli, “Özellikle Anı Kalesini, Sultan Alparslan’ın 1064’de köhnemiş Bizans’ın elinden alması, Türk milletinin Anadolu’da sonsuza kadar yaşaması konusunda atılan en büyük adım olmuştur” dedi. Bahçeli, “Bu muzafferiyet, milletimize yeni ve muazzez bir yaşama alanı açmış ve 1071’deki şanlı Malazgirt galibiyetinin adeta müjdesini vermiştir. Bugün bu muhteşem zaferin müjdesini veriyoruz. Hiçbir gücün ve niyetin sahip olduğumuz kudretle başa çıkamayacağını göstermek için buradayız” dedi.

Anı yolunda Devlet Bahçeli’nin konvoyunu Karslı kadınlar ve çocuklar Bozkurt işareti yaparak     selamladı.

Türkler fitneye geçit vermedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşlara yaptığı konuşmada, “Buraya Horasan erenlerinin hikmetini, alperenlerin yiğitliğini, Türk milletinin büyüklüğünü tüm dünyaya haykırmak için geldiniz. Bugün bayrağa, Türk’ün tarihine sahip çıktığınızı bir kez daha gösterdiniz. Vatanın sahipsiz olmadığını açıkça ispat ettiniz. Zalimlere korku saldınız. Eşbaşkanlara kanmadınız. Türk milletinin gücünü bu milli kararınızla kanıtladınız. Kabına sığmayan bir heyecan içinde kucaklaşmak için biraraya gelmiş olan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:  “Biz Anadolu’yu vatanlaştırma konusunda kimseden icazet almadık. İhaleyle elde etmedik, bağışla sahip olmadık. Kan döktük, can verdik, yetim kaldık. Ve bir çakıl taşının dahi pazarlık konusu yapılamayacağını asırlar öncesinden muhataplarına ilam ettik. Burasını kader bildik ve yurt yaptık. Vatanımızın her karışını, her insanını aziz bildik. Bin yılda oluşmuş harcı, birileri ayrıştırsın diyerek ve geldiğimiz yere bizi geri göndermek için sürekli pusuda bekleyenler sırf alkışlasın diyerek Anadolu’ya gelmedik.”

Tek bilek, tek yürek
Bahçeli “Milletimiz aziz vatanı için şiirler yazdı, şarkılar söyledi, türküler besteledi, maniler, deyişler dillendirdi. Mezhep, köken ya da bir başka farklılık gözetmeden ve asla bunlara takılmadan Allah bir dedi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in tebliğine iman etti. Birlik içinde ve kardeşlik duygularıyla asırlarca son yurdunda tek yürek, tek bilek ve tek millet oldu. Fitneye geçit vermedi” diye konuştu. Bahçeli, “Türk milleti bölünmek ve dağılmak için Anadolu’ya gelmedi. Bunu aklından geçirenlere de geçmişte acı dersler verdi. İnancım odur ki tarih yine tekerrür edecek. Ya da dağlarında eşkıya gezsin, şehirlerinde bölücüler meydan okusun, yöneticileri işbirlikçi olsun diye de vatanlaştırmadı Anadolu’yu. Hainler el üstünde tutulsun, toprakları taksim edilsin, demokratikleşme adı altında kanı emilsin diyerek Anı’dan başını uzatmadı son vatanına” dedi.

Bizans zihniyetine darbeyi indiririz
Devlet Bahçeli, Akdamar ve Sümela’daki ayinlere de tepki gösterdi. Bahçeli, “Zaman gelecek, devleti idare edenlerin Akdamar’da Ermeni Kilisesini onanarak 95 yıl sonra ibadete açması ve Ortodoks Kilisesi’nin hayallerini 88 yıl sonra Sümela Manastırında faaliyete geçirmesi için ise Anadolu fethedilmedi” dedi. Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Aksini düşünenler bilsinler ki, can feda olsun, gerekirse yeniden fetih için yollara düşeriz. Alparslan oluruz, Süleyman Şah oluruz ve Fatih gibi Bizans zihniyetine son darbeyi indiririz. Tükenmiş zavallılara, kısa menzilli mevzi elde ederek zafer kazandıklarını sanan Batı beslemelerine hak ettikleri cevabı her zaman veririz. Geldikleri gibi göndeririz, yaptıklarını asla yanlarına bırakmayız. Bedeli neyse öderiz, ama asla vatanımızdan vazgeçmeyiz. Ecdadımızın aziz mirasına kem gözle bakanın haddini bildiririz. Yüzyıllarca emellerine ulaşamamış olan Ermeni’nin, Rum’un şimdi kalkıp mihmandarlığını yapanları da ne tarih, ne millet, ne de Yüce Allah affedecektir.”

Türk şehitliğini ziyaret etti
Bahçeli, Anı Harabeleri’nden dönüşte, Ermeniler tarafından 1918 yılında katledilen Türkler anısına yapılan şehitliği ziyaret etti.
Eline Türk bayrağını alan vatandaşlar Anı Harabeleri’ne giderek Fethiye Camii’nde  namaz kıldı. Birlik bütünlük mesajları verdi.
Bölme projelerinden vazgeçilmeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ardahan’da davatandaşlara hitap etti. Bahçeli “Artık, televizyonlarda anayasa tartışmalarına ve PKK’nın siyasal açılımına, demokratik açılım zırvasıyla milleti bölme projelerinin yerine, ekonomik sorunları çözme projeleri başlatmalıyız. Bir demokratik açılım veya bir PKK açılımı gerçekleştireceğiz diyerek yapılmış olan anayasa değişikliğini bir adım olarak, bir kapı olarak, gelecekte yapılacak anayasa değişiklikleri için görülür ise o zaman hayır oyunun anlamı çok daha iyi anlaşılır”diye konuştu.

Haber: Fatih ERBOZ- Yeniçağ Gazetesi

Editör: TE Bilişim