MHP Niğde Belediye Başkan A. Adayı Fikret Çıtırgı tarafından verilen iftar yemeğine 1.500’ün üstünde partili katılırken, MHP’deki birlik ve beraberlik rüzgarı 2014 yerel seçimleri öncesi umut verdi.

2014 Mahalli Seçimler öncesi siyasi atmosfer ısınmaya devam ediyor. Seçim yarışına diğer partilerden bir adım önce başlayan Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olarak yarışan katılan Fikret Çıtırgı, önceki akşam görkemli bir iftar yemeği ile partili-partisiz Bin 500 partili ile buluştu.

Seel Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine, MYK Üyesi Hikmet Bekil, İl Başkanı Hakan Er, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ali Yaltı, Çamardı İlçe Başkanı,  Çiftlik İlçe Başkanı, Ulukışla İlçe Başkanı, partili belde belediye başkanlarından Murat Şener, Murat Erdoğan, Rezmi Özmen, Fethi Kakız, Sami Adıgüzel ve Rüstem Tümen ile birlikte İl Genel Meclis Üyeleri, belediye meclis üyeleri ile Niğde Merkez’de görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

Niğde’nin en büyük salonu olmasına rağmen, fiziki olanakların yetersizliğinden 500’ü aşkın davetli dışarıya kurulan masalarda iftarlarını açarken, iftar öncesi Kuran-ı Kerim okunarak, manevi bir hava oluşturuldu.

İftar sonrası kürsüye gelen MHP Niğde Belediye Başkan A. Adayı Fikret Çıtırgı yaptığı konuşmada oluşan manevi atmosferde siyasi bir konuşma yapmanın doğru olmayacağını ifade ederek, parti içinde yaşanan birlik ve beraberlik rüzgarının 2014 seçimlerinde başta Niğde’de olmak üzere tüm Türkiye’de 3 hilali iktidara taşıyacağını ifade ederek şunları vurguladı;

“ Manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz. Mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyizlenmek ve bereketle akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz. İnşallah Cenab-ı Allah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez. Bu anlamlı davete katılan ve aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz her bir dava arkadaşıma bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek Niğde’de böylesine büyük etkinlikleri düzenleyecek bir salonun olmadığını ifade ederek, 2014’de MHP’li bir belediye ile Niğde’nin bu eksikliğinin giderileceğini ifade etti.

MHP’li Çıtırgı’nın iftar yemeğine şehir dışından misafirler de katıldı. Antalya Eski İl Başkanları, Antalya Eski Merkez İlçe Başkanı, parti genel merkezinde geçmiş dönem aktif faaliyet göstermiş saygın partililer ile birlikte Bolu Dağı A.Ş. CEO’su Raşit Doğan Enhoş’la birlikte Niğde’de gerek MHP’de, gerekse Ülkü Ocakları’nda aktif görev yapmış başkan ve yöneticileri katıldı.

İftar sonrası kısa bir değerlendirme yapan MHP’li Çıtırgı; “Amacımız partimizin sinerjisini harekete geçirerek, 3 Hilal’i iktidara taşımaktır. Geçmiş dönemlerde 3 Hilal’in en önemli mevzilerinden olan Niğde’nin hala 3 Hilal için bir kale olduğunu gösteren bu iftar yemeğine katılan tüm dava arkadaşlarıma ve bizlere gönül vermiş vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Buradan çıkması gereken tek gerçek, MHP dün olduğu gibi, bugünde, yarında Niğde siyasetinin baş aktörüdür ve Niğde’nin, geleceğini yine Milliyetçi Hareket Partisi belirleyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Emin olarak şunu da ifade edebilirim, partinin bugün burada gösterdiği birlik, yerel seçim çalışmalarında daha da kenetlenecek, Allah’ın izni ile Niğde’de tüm belediye başkanlıklarını ülkücü adaylar kazanacaktır” dedi.

Fikret Çıtırgı, iftar sonrası seçim çalışmalarına esnaf ve ev ziyaretleriyle devam ederken, ilerleyen günlerde yaptırığı Ar-Ge çalışmalarına bağlı olarak Niğde’ye özgü projelerini açıklaması bekleniyor. Partinin kesin adayı açıklaması Ağustos ayı sonlarında gerçekleşecek.









Editör: TE Bilişim