DP’li Cengiz sefer 27 Mayıs darbesinin 51. yılında darbeci zihniyeti eleştirerek, AKP’nin Demokrat Parti geleneğine kısmen sahip çıktığını ve rant sağladığını ifade etti

 

DP’li Cengiz sefer 27 Mayıs darbesinin 51. yılında darbeci zihniyeti eleştirerek, AKP’nin Demokrat Parti geleneğine kısmen sahip çıktığını ve rant sağladığını ifade etti. “Geleneğimizden sahip çıktığı Menderes ve Özal, ikisi de hakkın rahmetine kavuştu. Ama Tayip onlar üzerinden siyaset yaparak Demokrat Parti’nin tabanına oynuyor” dedi.

 

12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Parti tüm gücüyle çalışmalara devam ediyor. DP Niğde Milletvekili Adayı Cengiz Sefer, 27 Mayıs darbesinin 51. yılında ülkenin hala karanlık güçlerce yönetildiğini ifade ederek; “Biz bu millet için bedel ödemekten hiç çekinmedik. Hizmet için, ülkemiz için darağaçlarını boyladık.

 

Ama bugün Tayip bey geliyor, onları örnek aldığını söylüyor.Menderes ve Özal’a sahip çıkarak, Demokrat Parti’nin tabanına oynuyor. Bir komutana kendisini karşılamada ayağa kalkmadı cezalandırdım diye her yerde övünüyor. Ama bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiye otur oturduğun yerde diyor. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu. Demokrat Parti Geleneği Celal Bayar’dan, Menderes’ten başlar, Demirel, Özal, Çiller ve Zeybek’e kadar devam eder. Bizim hakkın rahmetine kavuşmuş liderlerimizi örnek aldığını ifade eden Tayip Bey, biliyor ki onlar kendisine cevap veremez. Ama Menderes gelse bugün Tayip Bey’i ülkeden kovardı.” Dedi.

 

27 Mayıs’ın Türk Siyasi tarihinin utanç sayfalarından bir olduğunu ifade eden Sefer; “Bu karanlık lekeyi siyasetten kaldırmak için, gelenek olarak elimizden geleni yaptık. Menderes’e sahip çıkarken, onun fikirlerini hep yaşattık. Kalkınmış Türkiye ülküsüne hizmet ettik. Ona sahip çıkmak sözle değil, eylemle olur. Bizse 65 yıldır, Demokrat Parti olarak, Menderes’in açtığı yoldan gittik. Halkımız bize destek oldu. Halkımızda ki sevgi 12 Haziran’da bizi yeniden iktidara taşıyacaktır” dedi.

 


Editör: TE Bilişim