Kardeş şehirler Melle, Niğde arasındaki sıcak bağlar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Niğde’yi ziyaret eden Melle Delegasyonu, CHP İl Örgütünü ziyaret ederek karşılık fikir alışverişinde bulundular.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

 

Almanya Melle Şehri Hristiyan Demokrat Partili ( CDU) Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger  liderliğinde Eyalaet Milletvekili Milletvekili Ernst-August Hoppenbrock, Meclis Üyelerinden Yeşiller Partisinden Gerda Hövel, Alman Sosyal Demokrat Partisinden Wilhelm Hunting ve Hristiyan Demokrat Partili Johannes Marahrens, Müdür Gottfried Müller, Melle Şehri Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Yılmaz Kılıç ve Niğde Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen ile dernek yöneticisi Niğde Belediye Meclis Üyesi Nadi Tanrıkulu katıldı.

CHP İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen ile birlikte Niğde Belediye Meclis Üyesi ve eski Niğde Türk Alman Dostluk derneği Başkanı Ayten Soylu’nun hazır bulunduğu karşılamada iki heyet karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Ünal Baykan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Melle Belediye Başkanı Berghegger sıcak karşılama için teşekkür etti. Berghegger konuşmasında; “Niğde- Melle arasında kurulan edebi dostluk, Melle şehrinin birden fazla kardeş şehri olmasına rağmen, Niğde’yi ön plana çıkarmaktadır. Burada siyasi partileri ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunmak, Türkiye’nin AB’ye entegrasyonu konusunda engelleri tespit etmek, Türkiye ile Almanya arasında sarsılmaz tarihi dostluğu pekiştirmek istedik” dedi.

CHP İl Başkanı Ünal Baykan ise yaptığı konuşmada “Melle bizim için önemli bir kenttir. Tarihsel bağlarımız olan Almanya’da milyonlarca yaşayan soydaş ve vatandaşımızla sıcak ve resmi bağlar kurduğumuz bir kenttir. Amacımız karşılıklı fikir alışverişinin devam etmesini sağlamaktır” dedi.

Alman Sosyal Demokrat Partisinden Belediye Meclis Üyesi olan Wilhelm Hunting, Niğde’de sosyal demokratların çok çalışması gerektiğini ifade ederek, Türkiye’deki sosyal demokrasinin Avrupa için bir güvence olduğunu ifade etti.

Yeşiller Partisinden Belediye Meclis Üyesi olan Gerda Howel yaptığı açıklamada Niğde’nin temiz enerjiye ihtiyacı olduğunu ekolojik politikaların CHP tarafından ısrarla savunulması gerektiğini ifade ederek, Almanya’nın nükleer santralleri kapatmaya başladığını vurgulayarak, ilişkilerin ekolojik politikalar üzerinden geliştirilebileceğini vurguladı.

CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen ise yaptığı değerlendirme toplantısında “2014 Niğde bizim sloganıyla, çalışmalarına ara vermeden CHP olarak, bir daha ki gelişinizde Niğde’de sosyal demokrat belediyecilik örneğini inşa etmiş olacağız.” Vurgusunu yaptı.

Son söz olarak CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan ise partisinin sosyalist enternasyonale üye olduğunu vurgu yaparak, Türkiye’nin, emperyalizme karşı kendini konumlanması için çalıştıklarını ama bunun dostlarına güven vererek yaptıklarını belirterek, Avrupa’da yükselen solun en kısa sürede Niğde’de iktidar olacağını ifade ettiler.

İki heyet karşılıklı olarak, sosyal, ekonomik ve ekolojik politikalar konusunda fikir alışverişinde bulunduğu gözlemlenirken, Melle Belediye Başkanı Dr. Andree Berghegger ise Niğde’de en sıcak karşılandığı yer olarak CHP’nin olduğunu söyledi.

İki heyet karşılıklı hediyeleştikten sonra ziyaret sonlandı.









Editör: TE Bilişim