12 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine doğru hızla yaklaşılırken, Orman Yüksek Mühendisi Mehmet Emin Akyüz, Cumhuriyet Güçbirliği Niğde Bağımsız Milletvekili Adayı olduğunu açıkladı.
         Gazetemiz Yeni Yıldız’a ziyarette bulunan Cumhuriyet Güçbirliği Niğde Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Emin Akyüz, Ulusal Kanal Niğde İl Temsilcisi Z. Cem Yıldırım, İP Niğde İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gökalp ve TGB Niğde Şube Başkanı Şaziye Aydemir gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş ile görüştü.
 
Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Bağımsız Milletvekili Adayı Akyüz, “İstiklal Savaşı’yla kurduğumuz Ulusal Devletimizi yıkanlar bugün, emperyalistlerin emrinde, iktidardadır” dedi.
 
 “Ya AKP iktidarı Cumhuriyetimizi yıkacak ya da Cumhuriyetimizi AKP’den kurtaracağız” diyen Akyüz, 12 Haziran 2011 genel seçimlerine bu yakıcı koşullarda gidildiğini belirtti. Bugün kilit meselenin Türkiye’nin uzaktan kumandayla yönetilmesine son vermek ve Türkiye’yi Türkiye’den yönetmek olduğunu dile getiren Akyüz,“Halkın bütün imkânlarını bağımsızlık ve demokrasi için birleştirecek bir ulusal hükümetin kurulması, önümüzdeki birinci görevdir. Cumhuriyet Güçbirliği olarak, AKP’yi iktidardan     indirmede ve Milli Hükümetin kurulmasında tayin edici görevimizi yapmak üzere seçime bağımsız adaylar bloğu ile girmeye karar vermiş bulunuyoruz. Mevcut siyasal tablo içerisinde, AKP iktidarını önlemenin tek yolu, Meclis’e yeni bir grubun girmesini gerektirmektedir” dedi.
 
EN BÜYÜK ESİN KAYNAĞIMIZ ATATÜRK’TE BİRLEŞTİK
 
Akyüz, “ Anti demokratik yüzde on barajının varlığı gözetildiğinde, Meclis’te yeni bir grup oluşturmak ancak seçimlere bağımsız adaylar bloğu ile girmekle mümkün olabilecektir” diye konuştu. AKP’den kurtulma talebi bulunan seçmenin Güçbirliği'nin en büyük itici gücü olduğunu dile getiren Akyüz, “ Bu güç birliğini yaşama geçirebilecek olan siyasi partilerimiz ile görüşülmüştür. Ancak ne yazık ki, siyasi partiler yaşamsal birliği gerçekleştirme görev ve sorumluluğundan kaçınmış, bu tarihi sorumluluğa kayıtsız kalmışlardır. Atatürk, en büyük esin kaynağımızdır. Bunun için Atatürk’te birleştik. Bizler, ulusal devletimizi yıkıcılardan kurtaracağız, ulusumuzu birleştireceğiz. Vatanımızı bütünleştireceğiz, halkımızı özgürleştirecek ve zenginleştireceğiz” diye konuştu.
 
MEHMET EMİN AKYÜZ KİMDİR ?

                                                 
      Mehmet Emin Akyüz, 1949 yılında Niğde ili Çamardı ilçesinde doğdu. İlk - orta ve lise öğrenimini Niğde'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi bölümünü kazandı ve 1980 yılında mezun oldu. Üniversite ve gençlik yıllarında Yurtsever Ormancılar Derneği başkanlığı, Devrimci Gençlik Birliği yöneticiliği ve Niğde Yurdu temsilciliği yaptı. 1983 yılında Niğde ELSAN Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Fabrikası'nda yöneticilik ve mühendislik yaptı. Daha sonraki yıllarda kendi kurduğu küçük işletme ve atölyelerde iş hayatına devam etti. Emekli. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim