Niğde İl Genel Meclisi Üyeleri, Ocak ayı beşinci birleşiminde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin Başkanlığında bir araya geldi.

Haber: Yeni Yıldız Gazetesi

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla devam eden birleşim, gündemi oluşturan 7 maddenin görüşülmesiyle devam etti.

Gündem kapsamında ele alının 3. Maddede, Niğde İl Özel İdaresi 2015 yılı Yatırım ve Çalışma Programı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol tarafından anlatılmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

20 YIL SÜREYLE GEÇİŞ HAKKI

Gündemi oluşturan Niğde Merkez Aşlama Köyü ve Ulukışla İlçesi Kılan Köyü’nde yapılan 1/1000 ölçekli İmar Planı değişikliği İmar ve Plan Komisyonu’na havale edildi.

Temizlik İşleri Çalışma Usul ve Esaslarına ilişkin Hazırlanan Yönetmeliğin kabulü ile ilgili Çevre Sağlık Komisyonu, Çeşitli İşler Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyon Raporu’nun görüşülmesi ile devam eden birleşim, İl Genel Meclisi’nin 03.09.2014 tarih ve 101 sayılı kararı ile Wodafone alternatif Telekom Hizmetleri Anonim Şirketi’ne fiber optik transmisyon şebekesi altyapı çalışmaları için ilimiz köy yollarından 20 yıl süreyle geçiş hakkı verilmesi köy yolları geçiş hakkı ücretinin yıllık 0,5 TL/mt olması oy çokluğu ile kabul edildi.

Birleşimin son maddesi olan Kumluca Mahallesi’nde İl Özel İdaresi’ne ait üç farklı arazinin kat karşılığı satılması konusunda imar plan komisyon raporu, CHP’li üye Rasim Yılmaz’ın ret oyuna karşın diğer üyelerin evet vermesi sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

MUHALEFETİN GÜNDEMİ HAVAALANI

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Tahsin Eren, havaalanı yapılacak illerin isimlerinin basına yansıdığını belirtirken, “Niğde maalesef yine yok!” dedi ve ekledi; “ Meclis olarak bu konuyla ilgili bir çalışma düşünüyor muyuz?”

MHP’li Eren’in soruna yanıt veren İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, havaalanı konusunda yakından ilgilendiklerini belirterek; “Niğde için önemli olan havaalanının fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların sonucu kısa bir sürede sonuçlanacaktır” dedi.

HALK CENTER’A ALICI ÇIKMADI!

MHP’li Meclis Üyesi Mahide Yaramış’ın Niğde Valiliği karşısında bulunan, HSBC Bankası’nın taşınmasının ardından boş kalan binanın neden atıl vaziyette bekletildiği sorusunu yanıtlayan Mahmut Peşin, binanın ihale aşamasında olduğunu belirterek, önceki ihaleye katılım olmamasından dolayı bir sonraki ihale tarihinin beklenmekte olduğunu ifade etti.

NİĞDE İPART’A NEDEN ALINMADI?

Gündem dışı bir başka soru ise MHP’li üye Vedat Kirazcı’dan geldi. Niğde’nin İPART’a neden alınmadığını soran Kirazcı; “Bu konuyla ilgili bir çalışma olacak mı?” dedi.

Niğde eski Valisi Adil Yazar döneminde yapılan çalışmalar ve bilgiler ışığında Niğde’nin gelir seviyesinin yüksek gösterildiği ve bu nedenle Niğde’nin İPART kapsamına alınmadığının belirtildiği meclis toplantısında, tarımsal devlet desteği konusunda gerekli bilginin alınması için Tarım İl Müdürü Murat Türkmen’in meclise davet edilmesi kararlaştırıldı.

FERTEK GÖL GAZİNOSU TURİZM MERKEZİ OLSUN

CHP’li Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ise mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Fertek Köyü’ndeki Göl Gazinosu’nun sanat müzesi haline getirilmesini istedi.

Göl Gazinosu’nun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne verilmesini teklif eden Yılmaz; Niğde’nin tarihi simgelerinin tanıtılması bakımından minyatürlerinin yapılarak Göl Gazinosu’nda sergilenebileceğini belirterek, mekanın bir sanat müzesi haline getirilmesini istedi.


Editör: TE Bilişim