Geçtiğimiz günlerde Edikli beldesinde yoğun yağış sonrası gelen sel felaketi ile birlikte tarım araziler zarar görmüş, çiftçiler zararlarının karşılanması için yetkilerden yardım istemişti. Ayrıca zarara uğrayan çiftçiler Edikli Beldesine kanal yapılmasını talep etmişlerdi. 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, konu ile alakalı açıklamada bulunarak, “Geçen günlerde Edikli Kasabası’nda yoğun yağış sonrasında oluşan selin oluşturduğu zarar ile ilgili olarak bir siyasi parti il başkanı sanki Edikli’ye hiç yatırım yapılmamış gibi açıklaması üzerine bu açıklamayı yapmayı zaruret hissettim” diye konuştu.

Niğde Merkez Edikli Taşkın Koruma İnşaatı
Peşin, Edikli Beldesinde Taşkın Koruma İnşatı’nın olduğunu belirterek,  proje alanı; Niğde Merkez İlçesinin Edikli Kasabası mevkiinde olduğunun altını çizdi. Başkan Peşin, “Niğde Merkezine uzaklığı 44 km’dir. 30/09/2008 tarihinde ilk önce Niğde Merkez Edikli Kasabası 1.Kısım Taşkın Koruma İnşaatı kapsamında yaklaşık 1 km taş duvar imalatı tamamlanmıştır. Daha sonra 02/12/2013 tarihinde Niğde Merkez Edikli Kasabası 2. kısım Taşkın Koruma İnşaatı kapsamında yaklaşık 1.1 km’lik daha kısımda taş duvar, harpuşta, 3 adet köprü ve korkuluk imalatları tamamlanarak, Edikli Kasabası Merkezinde 53 adet bina ve yaklaşık 400 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuştur. 17/06/2019 tarihinde Niğde Merkez Orhanlı ve Edikli kasabalarında oluşan fazla yağışlardan sonra Edikli Kasabasında yer alan taşkın koruma kanalı tam kapasite ile çalışmış ve görevini yerine getirmiştir. İki İş kapsamında 2019 yılı fiyatları ile yaklaşık toplamda 3.400.000 TL harcanmıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim