Ak Parti’de Niğde belediye başkan aday adaylığına ilk resmi başvuruyu Mahmut Peşin yaptı. Peşin, Ak Parti İl Teşkilat Binasında basın toplantısı düzenledi.


 Niğde’mizi daha ileriye taşımak, şehrimizi ekonomik ve sosyal açıdan cazibe merkezi haline getirmek için Makama değil çalışmaya talip olduğunu söyleyen Başkan Adayı Mahmut Peşin ;  “Dünya Lideri Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet sayesinde ak belediyecilikle tanışan, hizmet farkını gören Niğde’mizi daha da ileriye götürmek için, yapılacak tüm çalışmaların bir neferi olmak için , Ak Parti Niğde Belediye Başkan Aday adaylığımı açıklıyorum. Gelişen ve değişen bir Niğde hepimizin en büyük hedefi olup, bu doğrultuda yapmayı planladığımız çalışmaların başında şehrimizin çehresini değiştirip sosyo ekonomik anlamda yepyeni atılımların gerçekleşmesi, kentte yaşam kalitesinin artırılması gelmektedir. Çabamız ve gayretimiz Niğdemizin, Niğdelimizin kazanması içindir. Asıl hedef: “ Niğde kazansın, Niğdeli rahat ve huzurlu bir kentte yaşamasıdır” bu nedenle makama değil çalışmaya talibim. Hükümetimizin her türlü yatırım ve desteklerini ilimize getirebilmek için dilenen ve çabalayan bir belediye başkanı olmaya talibim. Halkımızın zihnindeki işaretlerini gidermek için oluşturacağımız bilgi edinme birimleri vasıtasıyla kimsenin aklına en küçük bir şüphe bırakmayacak şekilde çalışmak ana prensibim olacaktır. Belediyecilik anlayışını Ak Parti ilkeleri doğrultusunda halkla sonsuz bir kucaklaşma atmosferi içinde yaşatmak boynumuzun borcudur”"dedi. 




HALKIMIZI ÖZLEDİĞİ KENTTE YAŞATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK


Niğde Belediye Başkanı Mahmut Peşin açıklamasının devamında : “Halkımızın söz sahibi olacağı, istek ve temennilerini belirtebilecekleri, şikayetlerini ulaştırabilecekleri birimler kuracağız. Bu birimler belediyemiz ile halkımız arasında köprü vazifesi görecektir. Kent ve yaşam kalitesini arttıracağımız Niğde; gelişecek ve değişecektir. Bu noktada üzerime düşen tüm görevleri yapmaya, 17 yıllık yerel yönetim tecrübemizle, Niğde’nin sorunlarını bilen, çözüm yollarını üreten şekilde göreve devralmaya hazır bir yönetici olarak ben ve ekibim bu göreve talibiz. Yine bir Niğde inşa etmek halkımızı özlediği kentte yaşatmak için yola çıktık. Bugünkü şartlarda kentte değil evinde yaşayabilen engelliler, yaşlılar, çocuklar ve hatta ev kadınlarının ulaşım dahil her türlü sosyal imkanı bulacağı bir belediyecilik için sizlerin desteklerine talibim. Üniversite ve sanayi şehri Niğde’nin geleceği için tüm imkanlarımızı sanayicilerimizin ve üniversitemizin hizmetine sunmak için bu göreve talibiz” şeklinde konuştu.

Başkanlık adaylığı ile ilgili başvuru dilekçesini Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir'e verdi. 



Kendi Ağzından MAHMUT PEŞİN KİMDİR?


27 Haziran 1977 tarihinde Niğde İli Çamardı İlçesi Bekçili Köyü’nde doğdum. 1991 yılında Nevşehir Kozaklı İmam Hatip Lisesi Orta Okulu’nu, 1994 yılında Niğde İmam Hatip Lisesi’ni, 1997 yılında Niğde Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nü, 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdim. 2006 yılında başladığım Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans eğitimine 2008 Aralık ayında ara vererek vatani görevimi yaptım. 1997 yılından bu yana Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde Bilgi İşlem-Muhasebe Müdürlüğü ile birlikte Teknik İşlerden (altyapı-üstyapı ve ruhsat birimlerinden) Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Kurduğum yazılım firması ile Türkiye genelindeki 100’e yakın Organize Sanayi Bölgesi, sanayi siteleri, tatil köyleri, Köy Sulama Birlikleri, AŞTİ başta olmak üzere otogarlar ve AVM’lerin elektrik, su, doğalgaz sayaçlarının el terminalleri ile veya GSM hatları üzerinden endeks okuma-faturalandırma-muhasebe-banka sistemine entegrasyonu işlemlerini gerçekleştiren yazılımlar yaptım. Bu yazılım sayesinde 2007 yılında Niğde İl Sıralamasında Gelir Vergisi 10.su oldum. 2010-2012 yılları arasında ortağı olduğum Vatan Tarım Hayvancılık Ltd. Şti.’nin Şirket Müdürlüğü’nü yaptım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici veya gönüllü olarak görev aldım. 2009 yılından bu yana Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Niğde Şubesi Kurucu Üyeliği ve Şube Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. 29 Nisan 2012 – 22 Ağustos 2013 tarihleri arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Niğde İl Başkan Yardımcılığı (Ar-Ge Birim Başkanı) görevini yaptım.İngilizce ve Arapça biliyorum. Evli, bir erkek ve bir kız çocuk babasıyım.



Editör: TE Bilişim