Ak Parti Merkez İlçe Başlkanlığı görevini 2 yıldır sürdüren Latif Güngör, bugün İl Başkanlığına istifasını sunarak, 2014 yerel seçimleri için Niğde'den Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını parti binasında açıkladı.

İl Başkanı Emrah Özdemir' yaptığı kısa konuşmanın ardından Aday Adaylığı konusunda konuşma yapan Latif Güngör ;  22 Ocak 2012 tarihinden beri, şerefle taşıdığım Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevimi; halkımızın ve teşkilatımızın istekleri doğrultusunda, yerel yönetimler adına yeni hamleler yapmak ve memleketimize daha faydalı olabilmek için Ak Parti Merkez İlçe başkanlığı görevimden istifa edip, Niğde Belediye Başkanlığına aday adayı olduğumu açıklıyorum.

Her bir görev benim ve ekibim için; sevinç, gurur ve onur kaynağıdır. Bu partinin bir neferi olmaktan, halkımızın hizmetkârı olmaktan her zaman için onur duydum, gurur duydum.Dün teşkilatımızın hizmetkârı olduğum gibi bu günde halkımızın hizmetkârı olmaya hazırım.

Göreve seçildiğimiz günden bu güne kadar, büyük bir şeref ile taşıdığımız bu bayrağı, Niğde’mize daha iyi hizmetler verebileceğimizi düşündüğümüz başka bir bayrak yarışına taşımaktan onur ve gurur duyduğumu tekrar vurgulamak isterim

Merkez ilçe Başkanlığı dönemimde ekip ruhunu geliştirmek, “biz” diyebilmek için birçok çalışmalarda bulunduk. Yaptığımız her hareketimizde, partimizi, Niğde’mizi ve bize güvenenleri mahcup etmemeye çalıştık. Şunu büyük bir içtenlikle belirtebilirim ki bu Pazar seçim olsa merkez ilçe teşkilatımız bu seçime hazırdır.

·        Gemileri karadan yürüten bir ecdadın torunu ve şimdi treni denizlerden geçiren Sayın Başbakanımızın izinden yürüyen bir memleket sevdalısı olarak; siyasetin proje üretmek olduğu anlayışıyla hareket edip ekibimizle çok güzel çalışmalar yaptık.

·        Sandık yönetim kurullarında %96’lık bir başarı oranı ile Türkiye beşincisi olduk,

·        Bu çalışmalarımızı yaparken 30 bin kilometreden fazla yol kat ettik,

·        Görevde kaldığımız 22 Ay boyunca Niğde Merkez İlçe’ye bağlı bütün mahalle, belde ve köyleri en az 3 kez ziyaret ettik,

·        Sorunların farkında olmak ve ilk elden çözebilmek adına mahalle teşkilatlarını güçlendirdik, Mahalle Yönetim Kurulları oluşturduk. Sandıkların röntgenini çektik.


Belediyecilik bir ekip işidir. Ekibimizle birlikte yapmış olduğumuz bu güzel çalışmalar inşallah bundan sonraki yapacaklarımızın da teminatıdır.

Başbakanımızın gençlere çok önem verdiğini biliyoruz. Genç, dinamik ve gençlerin ruhundan anlayan ekibimizle inşallah önemli projelere imza atacağız.

Bakın; Bu seçimde 23 milyon genç oy kullanacak ve bunların 17 milyonu ak parti ile büyümüş. 28 şubatı, 12 eylülü, 27 nisanı tam idrak edememişler. Türkiye’nin eski halini bilmeyen bu gençler Ak Partinin bu memlekete yaptığı hizmetlerin tam farkında değiller. Bu gençlere Ak Partiyi anlatabilmek için projeler üreteceğiz.

Gün artık gerçekçi ve gerçekleştirilebilecek projeler ile Niğde’yi 2023’e ve hatta 2071’e taşıma günüdür.

Öyleyse, 24 saatimizi, evet 24 saatimizi, sadece ve sadece millete hizmetle geçireceğiz. Millete hizmet yolunda hiçbir mazeret tanımıyoruz, hiçbir bahane tanımıyoruz, hiçbir engeli asla ve asla kabul etmiyoruz.


İnanın, boşa geçirecek tek bir saniyemiz bile yok. Boşa geçirdiğimiz her bir saniyenin hesabının bize sorulacağı idrakinden hiç uzaklaşmayacağız. Her bir arkadaşım, hangi kademede olursa olsun, gece başını yastığa koyduğunda, "bugün vatanım ve milletim için ben ne yaptım” diye kendisine sormalıdır ve soracaktır. Yaptıklarını gözden geçirmeli, yapamadıkları için hemen o sabah kolları sıvamalıdır

Bizde makamlar hedef olamaz, makamlar amaca giden yolda bir araçtır. Asıl amaç millete hizmettir.Millete hizmetin hangi makamda, hangi şartlarda olacağı da ALLAH’IN taktiridir. Biz buna inanmış, buna gönül vermişizdir.

       Yaşadığımız kente ve halkımıza hizmet etme arzumuz her zaman içimizde yanan bir kordu. Bugün burada bu koru önce ateşe, sonra önü alınamayan bir yangına çeviren, bu yola baş koymamıza vesile olan kıymetli teşkilatıma, teveccühlerini siyaset sahnesine ilk çıktığım günden bugüne kadar hep hissettiğim değerli dostlarıma, şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Benimle birlikte gece gündüz demeden koşturan merkez ilçe yönetim kurulu üyelerime, belediye başkanlarıma, belde, mahalle ve köy başkanlarıma bu görevde beni yalnız bırakmayıp her zaman destekleyen il başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine, kadın ve gençlik kolları başkanımız ve yönetimlerine huzurlarınızda ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.

2 yıl boyunca birlikte çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen ve bütün gayretleriyle Niğde’miz için çalışan Sayın Milletvekillerim Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ bey’e de çok teşekkür ediyorum.

Gururla söylemek istediğim bir şey var.

Siyasi hayatı AK Partiyle başlamış AK Partiden başka bir partiye oyu nasip olmamış biri olarak insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır bilinciyle daha yaşanılabilir bir Niğde için hizmet edeceğime söz veriyorum."dedi. 

Adaylık başvurusunu Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir'e teslim etti. 







Editör: TE Bilişim