Cumhuriyet Halk Partisinden İl Genel Meclis Üyesi  Rasim Yılmaz' ın bundan bir yıl önce mecliste sulama kuyu ruhsatı ile ilgili Mecliste yaptığı konuşma ilginç iddialarda bulunmuştu.

Haber: Selim GÖKEL
Video: Enes Can ÖZMEN 
 

CHP’li üye Rasim Yılmaz yaptığı konuşmada DSİ’nin ne zamanları kuyu ruhsatı açtığını ve kapattığını kimlerin aldığının DSİ Müdürlüğünden istenmesini talep ediyor ve bu konuda çeşitli iddiaları dile getiriyordu.

 

Bu videoyu “Rasim Yılmaz’dan şok iddialar” şeklinde haberleştirmiştik. (Burada Tıklayın)

 

DSİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA 

Bu haberimizin ardından bugün bugün  yapılan İl Genel Meclis toplantısında bu konu tekrar gündeme geldi ve  İl Genel Meclisine DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun konu ile ilgili açıklama yazısı gönderdi. 

SADECE 1 KERE AÇILMIŞ VE KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA YOK 

Yazıda, Yeraltı suyu kullanma şartları ve yönetmeliği hakkında bilgi verilirken 2010 yılından bu yana sadece 14 Haziran 2012 yılında yeraltı suyu tahsisi açılmış ve 16 Ekim 2012 yılında da kapatıldığı, bu süre zarfında da 164 başvurunun değerlendirildiği belirtilmiş. Harici bir zamanda hiçbir zaman açılmadığı açıklanırken.  Özellikle havzaların birkaç günlüğüne açılıp kapatılması gibi bir durumun asla söz konusu olmadığı, kişilere özel bir uygulamanın da yapılmadığı, yapılmayacağı  net bir dille Meclise gönderilen yazıda  anlatılmış.

 

Dün yapılan toplantıda iddiaların sahibi Rasim Yılmaz, Mecliste yaptığı konuşmada DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun’a teşekkür etti ve ardından su kuyuları konusunda Niğde’de sorun yaşandığını belirtti. 

6 BİN ÇİFTÇİ’NİN RUHSATI OLMADIĞI İÇİN SULAMA HİBELERİNDEN FAYDALANAMIYOR 

İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz mecliste yaptığı konuşmasında; Niğde’de köylerde kasabalarda yaşayan çiftçi arkadaşlarımızın  kuyularından 6 bin tanesi DSİ tarafından kaçak görünüyor. Bir tane tarımla uğraşan ancak kuyu ruhsatı olmayan şirket yok ancak köylünün baktığımızda ruhsatlarının olmadığını, bir şekilde alamadıklarını, haberlerinin olmadığını görüyoruz. Şimdi 6 bin tane kuyu ruhsatı olmayan köylünün başına ne gelecek onu söyleyeyim. Tarım Bakanlığı sulama hibeleri veriyor. Sulama hibeleri verirken ilk şart kuyu ruhsatı isterim diyor. Olmadığı için bu hibelerden çiftçilerimiz faydalanamıyor. Yoksa bizim insanların kuyu ruhsatını almasından değil, alamamasından rahatsızız. DSİ Bölge Müdürümüzden rica ediyoruz, Niğde’ye özel bir af yapsın. DSİ bu kuyulara ruhsat verse de vermese de bu kuyular çalışıyor. Hiç olmaz ise bu kuyulara ruhsat verilirse bu sulama desteklerinden faydalanma imkanları olur” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim