AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini söyledi.

 

Kavaklıoğlu, 28 Ağustos 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan kararla, 1 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar Niğde’de meydana gelen kuraklık, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don gibi doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ürünleri veya tesisleri en az % 30 oranında zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları 1 yıl süreliğine ertelendiğini belirtti.

 

Kararın yayınlanmasının ardından inceleme için vali başkanlığında hasar tespit komisyonlarının görev alacağını söyleyen Kavaklıoğlu, çiftçilerin ertelemeden yararlanmak için 1 ay içerisinde müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Kavaklıoğlu ayrıca şunları söyledi: “Zararlarla ilgili tarım müdürlüklerimiz ve ziraat odaları bazı raporlar tutmuşlardı. Tarım Müdürlüklerimiz Bakanlığı zarar gören üreticilerin müracaatlarını göndermişti. Yaklaşık 8 bin çiftçinin doğal afetten zarar gördüğü bilgisi vardı. Önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker birkaç hafta önce özellikle çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etmişti. 28 Ağustos 2012 tarihli resmi gazetede söz konusu erteleme kararı yayınlandı. Çiftçilerin sorunlarını ortadan kaldıracak çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim