Milliyetçi Hareket Partisi Niğde aday adayı Hikmet Bekil, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Irak gezisinin arka planını anlatan bir basın açıklaması yaptı.

 

Bekil açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Yandaş medya ve gazetelerde Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecek bir ziyaret olarak lanse edilen Sayın Başbakan’ın Erbil ziyaretinin ardındaki gerçekler yine Türk kamuoyundan gizlenmeye çalışılmıştır.

 

 Bu ziyaretin perde arkasında nasıl pazarlıkların döndüğü ne yazık ki BDP Eşbaşkanı Gültan KIŞANAK’ın sözlerinde gizlidir. Kışanak, partisinin grup toplasında: “Türkiye’nin Irak’la Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle ilişki kurmasını önemsiyoruz. Erbil ziyareti önemlidir. Ancak Başbakan Türkiye’deki Kürt sorununu çözmek için Erbil’e gidiyorsa boşa yoruluyor. Kürt sorununu Ankara’da, Diyarbakır’da, Van’da, Hakkari’de çözebilir. Çözüm adresi ne Bağdat ne Erbil’dir. Erbil’e gitmek önemli ama Amed (Diyarbakır)Meydanı’nda toplanan 1 milyon Amedlinin (Diyarbakırlının) sesini dinlemek de en az onun kadar önemli. Şırnak’ta, Diyarbakır’da Hakkari’de bulamadığı desteği Erbil’de arıyor ama Erbil’deki Kürtler Diyarbakır’da oy kullanamıyor. Kürtlerden oy istiyorsa taleplerini dikkate almak zorunda. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin de aynı tavsiyelerde bulunduğunu umuyorum. Oy istiyorsanız gidin Diyarbakır’daki Kürtlerin taleplerini dinleyin, bizden oy istemeyin diyeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

 

Bu sözler apaçık bir meydan okumadır. Bu sözler apaçık kirli bir pazarlığın yapıldığının kanıtıdır. Çünkü Sayın Başbakan’ın istismar edeceği bir durum kalmamıştır. Mağdur edebiyatıyla iki dönem tek başına iktidar olan AKP, artık köşeye sıkışmıştır. Sekiz yıllık AKP iktidarları boyunca bölücülere hiç görmedikleri desteği vermiş, İmralı Canisiyle yaptığı kirli pazarlıklar gün yüzüne çıkmış, bölücü terör İmralı’dan bizzat bölücü başı rafından yönetilir hale gelmiştir. “Devlet yetkilileri görüşüyor ben görüşmüyorum ki” diyecek kadar Türk milletinin zekasıyla ve basiretiyle dalga geçilmiş, tarihimizde hiç olmadığımız kadar küçük durumlara düşürülmüştür. Bölücü örgütle yürütülen pazarlıkların neticelerinin seçim sonrasına bırakılması da gelecekteki tehlikenin ne denli büyük olduğunun ilk işaretleridir.

 

Başbakan’ın Erbil ziyaretinin bir gün öncesinde Ahmet Türk’ün PKK’lı teröristlerin ölüm yıldönümlerini kutlamak maksadıyla gittiği Kasaplar Deresi'nde : “Binlerce kişi buraya özgürlük sesini yükseltmek için geldi. Bu yükselen ses gün be gün daha büyüyor ve özgürlüğe doğru gidiyor. Bugün tüm Kürdistan kentlerinde kahraman şehitleri için burada toplandılar. Bu bekleyiş ve bu sabır önümüzdeki günlerin habercisidir. Bugünkü özgürlüğümüz o kahramanlar sayesindedir. Adalet ve özgürlüğümüzü her gün kat be kat isteyeceğiz. Tunus, Libya ve Mısır’da özgürlük çığlıkları yükseliyor. İnanın ki bizim haykırışımız daha büyük olacak. Biz Mısır Tunus, Libya’dan daha yüksek sesle özgürlüğümüzü isteyeceğiz." sözleri de bu düşünceleri destekler niteliktedir.

 

PKKlı teröristlere kahraman şehitlerimiz diyecek kadar cüretkar, ekmeğini yediği, eğitimini aldığı, milletvekili olduğu TBMM’yi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılayacak kadar densizleşenlerin nereden kuvvet ve cesaret aldığı milletimizin malumudur. Bu seçimler bu nedenle çok büyük önem arz etmektedir. Bu seçimlerde hiç olmadığımız kadar keskin bir virajın eşiğindeyiz. Çok iyi düşünmek ve ona göre karar vermek mecburiyetimiz vardır.

 

Erbil’de Kürdistan bayraklarıyla Türk bayrağının yan yana dalgalanması görüntüsü bile içimizi sızlatırken bölücülere ve teröre pirimler verilmesi ne kadar içimize sinebilir? Neredeyse her açıklamasında bölücü terörü sahiplenen ve Irak’ın kuzeyinde bu hainlerin rahatça yaşamasını temin eden birinin ayağına gitmek Türkiye Cumhuriyeti devletini küçültmüş, itibarını zedelemiştir.

Sayın Başbakan’a çağrımızı yeniliyoruz:

 

ü  Sayın Başbakan, adına açılım dediğiniz safsatadan derhal vazgeçiniz!

ü  Teröre ve onun yandaşlarına cesaret verecek açıklamalarınıza derhal bir son veriniz!

ü  Oy alma uğruna milli birliğimizi ve devletimizin bekasını tehlikeye sokacak girişimlerden uzak durunuz!

 

Editör: TE Bilişim