Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Konaklı ve Orhanlı kasabasını ve Niğde İl Özel İdare çalışanlarını ziyaret etti.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER KONAKLI BELEDİYE BAŞKANI’ NI ZİYARET ETTİ

 

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Konaklı Belediyesi’ni ziyaret etti.  CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Şenbaş ve Sadettin Koçkesen, İlçe Yöneticisi Bayram Yıldırım ile Konaklı’ya gelen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milletvekili seçilmesinden sonra ziyarette bulunan Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik iade-i ziyarette bulunduklarını ifade etti.

                 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Konaklı, eski adı ile Misli bölgesi sorunlarını gazetecilik yaptığı dönemde de çok kere dile getirdiğini, çözümü için de çalıştığını belirterek Konaklı tarihi dokusunun turizme kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bölgenin tarihi dokusu ile ilgili sorular yönelttiğini, tarım ve özellikle patates ile ilgili de bir dizi öneri ve çalışmada bulunduklarını ifade etti.

                “Konaklı özellikle mimari açısından çok farklı özelliğe sahip.  Tarihi kilisenin yanında çevredeki kiler ve yapıları ile turizm için önemli bir uğrak yeri olması olası” diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her konuda olduğu gibi bölge sorunlarını çözmek için hükümeti uyarmak bir muhalefet milletvekili olarak görevimiz ”diye devam etti. Gürer, ülkede yaşanan terör sorunu ile ilgili de düşüncelerini ve çözüm önerilerini anlattı.”Çözüm için adres TBMM olmalıdır.”dedi.

                Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik de ziyaretten dolayı teşekkür etti. Belediye olarak turizmin önemine inandıklarını bu bağlamda çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Konaklı’nın sorunlarına duyarlı olması ve TBMM’de dile getirmesinin bölge için yararlı olacağını ifade eden Başkan Maksut Özçelik “Kasabamıza Niğde’mize yapılacak yararlı her çalışmada birlikte hareket etmek gerekli. Herkesin de elbirliği yapması ile sorunlar daha kolay aşılır”dedi.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARINI  ZİYARET  ETTİ

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İl Özel İdare çalışanları ve Genel Sekreteri Ali Nebol ile görüştü.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçim öncesi çalışanları ziyaret ederek görüştüğünü bu kez    onların temsilcisi bir Milletvekili olarak yeniden buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis gündemine gelen yeni iş düzenlemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve emeğin en yüce değer olduğunu, emekçilerin çalışanların haklarının kısıtlanması değil artırılması gerektiğini söyledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milletvekili seçildikten sonra yazılı, sözlü soru önergeleri, meclis araştırmaları kanun tekliflerinin yanında yaptığı konuşmalarla da Niğde İlini, işçisi, köylüsü, çiftçisi, sanayicisi, esnafı, engellisi, emeklisi, atanamayan öğretmeni, memuru ile kısacası her sorunuyla dile getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini belirtti.

Gürer, “ Herkesin her kesimin milletvekili olarak, hangi partiye oy verdin diye sormadan, bakmadan yalnızca “önce insan” yaklaşımı ile sorunların aşılması ve çözülmesi için uğraş veriyorum. Milletvekili olarak ülkemizde,Niğde’mizin de sorunlarının çözümüne çaba harcıyorum. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Terör kabul edilmez. Hükümet bu konuda bir an önce gerekli önlemleri almalıdır. Her gün şehit haberleri içimizi acıtıyor. Hepimiz acı duyuyoruz. Terör bir an önce sonlandırılmalıdır ”dedi.

 Gürer,ülkemizde ekonomik sorunların da giderek derinleştiğini, yokluk ve yoksulluğun arttığını, çalışanların hakları sınırlansa da ses çıkaramaz duruma getirildiğini ifade etti. Meclise gelen yeni bir yasa ile esnek işçilik uygulaması sonucu işçiler için ‘modern kölelik’ uygulamalarının başlayacağını söyledi. “Yasanın emek örgütleri ve muhalefetin belirttiği biçimde düzenlenmesi gereklidir”.dedi.

İşçilerin sorularını yanıtladı. Gürer’in   Genel Sekreter Ali Nebol’u  ziyaretine  İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ve CHP İlçe Yöneticisi Bayram Yıldırım da katıldı.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER ORHANLI KASABASINI ZİYARET ETTİ

 KASABA  HALKI   LİSE  AÇILMASI İÇİN GÜRER’DEN DESTEK İSTEDİ.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Orhanlı Kasabasını ziyaret etti. CHP Belde Başkanı Sezai Kara ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile kasabada kahvehane ve esnafı ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunları dinledi.

Gürer,  bölgede satılamadığı için depoda kalan patates sorununu yakından takip ettiğini konuyu Bakan’a ilettiğini belirtti ve tarım ile hayvancılığın Niğde bölgesinde önemli geçim kaynağı olduğunu , bu bağlamda yaşanacak sorun ve sıkıntının ekim alanlarını daraltmasından öte göçün artmasına da neden olduğunu söyledi.  Niğde için geçici ve kalıcı çözümü Bakanlık bütçesinin komisyon görüşmelerinde dile getirdiğini ifade etti. Gürer, acil çözümün ihtiyaç olduğunu belirtti.

 Kasaba halkının lise açılması yönünde isteklerini iletmeleri üzerine konuyu ilgili bakanlığın dikkatine sunacağını da söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,” Her sorununuzla ilgileniriz. Taşımalı eğitimin yarattığı sıkıntıların da farkındayız. Koşullarına uyarsa lisenin açılmaması için bir neden yok” dedi. Gürer ülke sorunlarına da değindi.”Bizim düşüncemizde ötekisi yoktur, sorunu derdi olan herkesin yanında olduk olmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

 “Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda ayrışma yerine, bir ve birlik olarak ülkemizi her türlü terör ve dış güçlerin oyunlarından muhafaza etmemiz gerekir” diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke ve devlet yönetmenin ciddi bir iş olduğunu belirterek,” Onca yaşanan soruna karşı görevinden istifa etme gereği duymayan yöneticilerin  varlığı kaygılarımızı artırıyor. Görevini yapamayan, sorumluluğu olan istifa etmesini de bilmeli “dedi.

Niğde Milletvekili Gürer,” İktidar sorumluluğunu yerine getirmeyip sürekli muhalefeti suçlayarak sorumluluktan kurtulamaz. Sanırsınız ki ülkeyi muhalefet yönetiyor. Oysa hükümet sorumluluğunu bilmeli, teröre karşı yapılması gerekenleri yapmalıdır. Ciddi Devletin  akşamdan sabaha düşüncesi değişmez. Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği” Yurtta Barış Dünya da Barış” anlayışından uzaklaştıkça sorunlar artar .Her sorunun çözüm yeri TBMM dir. Halkın oyu ile seçilen vekiller ile bu sorun aşılır ama hükümet sorunlarda meclisi dahi bilgilendirme gereği duymayarak her gün sorunların adeta daha da artmasına neden oluyor “dedi.

Orhanlı Kasabası’nı ziyarete CHP İl Başkan Yardımcısı Sadettin Koşkesen,  İl  Sekreteri  Adnan   Şenbaş    , İlçe Yönetim Kurulu Üyesi  Bayram Yıldırım da katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim