Bağlama Kasabası’nda vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet adına konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates ve elma sorunlarının araştırılması için verdikleri meclis araştırmasını “sorun yok” diye AKP milletvekillerinin ret ettiğini anlattı. Niğde İlinde patates, elma, fasulye üreticilerinin mağdur olduklarını belirtti. “Sorunlarınızı her aşamada dile getirip çözüm için çalışıyoruz ”dedi.

Heyet Kömürcü Köyü’nde de vatandaşların sorunlarını dinledi. Niğde İlinin mahrumiyet köylerinden olan Kömürcü Köyü’nün kapalı içme suyu kuyusunun açılması da sağlandı. Seçim Öncesi Köyü ziyaret eden İstanbul Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, sağlıksız su içilen köyün durumundan büyük üzüntü duyduğu ve soruna el atarak çözülmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in de takibi ile Kömürcü Köy kapalı su kuyusunun açılması sağlandı.

Kömürcü Köyü içme kuyusunun yeniden açılması ile ilgili törende Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in  yanısıra CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,  Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, CHP Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediye Meclis Grup Başkan Vekili ve Kartal Spor Başkanı Taner Özdemir, Kartal Belediye Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Görkem Akdağ, Genel Müdür Düzgün Çapar, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, CHP İl ve İlçe Yöneticileri katıldı. Köy Muhtarı Duran Aynalı yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kuyunun açılması için gösterdiği çaba ve destek için ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de TBMM’de Niğde’nin her sorununu gündeme taşıdığını, köylünün, kentlinin, üreticinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, engellinin sesi olmaya devam edeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini ifade eden Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kömürcü Köyü’nün su sorununun çözümü için büyük destek verdiğini söyledi. “ Sağlıksız su içilmesinin kabul edilemez” olduğunu söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarın her alanda vatandaşı cezalandırma yaklaşımı içinde olduğunu da vurguladı.

Gürer ,“Kömürcü Köyü’nde içme suyu kuyusunun kapanması hükümetin ayıbıdır. İnsanın sağlıklı su tüketimini hükümet sağlamak zorundadır. AKP hükümeti seçimden seçime halka oy ver diye baskı yapmaktan öte verdiği hizmet devletin rutin işlerini biz yaptık diye göstermesidir. AKP üreticiyi işçiyi mağdur etmiş, köylerin sorunlarına çözüm üretmediği için 14 yıllık iktidarlarında köyler göç ile adeta boşalmış ya da Kömürcü köy gibi gözden ve gönülden ırak tutulmuştur. Niğde ve Ülke sorunlarında her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, CHP Kartal Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Taner Özdemir birer konuşma yaptılar. Köye sağlıklı su verilmesi için emek veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Milletvekili Ömer Fethi Gürer teşekkür ettiler. “Sorunlarda yanınızdayız ”dediler.  

Editör: TE Bilişim