Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, haftasonu Eskişehir’de gerçekleşen CHP’li Belediyeler buluşmasında çok sayıda belediye başkanı ile buluşarak fikir alışverişinde bulundu.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

30 Mart seçimlerinden sonra çalışmalarına büyük bir hızla başlayan ve adından sıkça söz ettiren CHP’li Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, şehir dışı temaslarına devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 2 gün süren CHP’li Belediyeler Buluşuyor, toplantısına katılarak, belediyecilik konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Tyana Festivalini Önemsiyoruz!

Kemerhisar Belediyesi tarafından organize edilecek olan Tyana Kültür ve Sanat Festivali’ni uluslararası platforma taşıdıklarını ifade eden Kirazcı, tüm sosyal demokrat belediyeleri Eskişehir’de davet ettiklerini ifade ederek, çoğu belediyenin katılacağını ifade etti.

Büyükerşen’le İstişare!

Yerel yönetimlerin duayeni olarak adlandırılan, 3 dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’le akşam yemeğinde bir araya gelen Beytullah Kirazcı, fikir alışverişinde bulundu.

Özellikle, bütçesi dar olan belediyelerin hizmet üretme çabasını taktir eden Büyükerşen, maddi manevi belediyelerle dayanışma içinde olacağını ifade ederek, proje desteği sağlayacaklarını vurgulayarak, kendi geçmiş pratiklerinin Kemerhisar gibi bir çok belde de uygulanabileceğini vurguladı.

Toplantıda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu ile de görüşen Kirazcı, iki belediye arasında işbirliği çağrısını yeniledi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği

2011 yılında kurulan Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği konusunda bilgi aldığını ifade eden Beytullah Kirazcı, birliğe üye olma noktasında araştırma yaptıklarını, sosyal demokrat belediyelerle işbirliği sağlayacak bu zemin için görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, bu tür birliklerin belediyecilik anlayışını çağdaş noktaya getireceğini ve dayanışma ile hizmet kalitesinin artacağını aktardı. SODEM Dönem Başkanı İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşüldüğünü ve bu konuda yakında karar vereceklerini ifade etti.

Tyana Yerel Yönetim Teorisi Görücüye Çıkıyor!

2009 yılından beri teorik çalışmaları bizzat kendisi yapan Beytullah Kirazcı, Eskişehir’de son şeklini verdiği Tyana Yerel Yönetim Teorisi’ni açıklama şansı bulduğunu ifade ederek, ilerleyen günlerde bu teoriyi kitaplaştırarak, pratik deneyimleri tüm Türkiye ile paylaşacaklarını vurguladı.

Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nin alanın uzman kişilerce hazırlandığını, pratikten teoriye giden ve yerelliği kapsayan “Çoğulcu değil, birliktelikçi demokrasi” modeli olarak örnek olacak teorinin tüm insanlığa katkı sunacağını ifade eden Kirazcı; hizmet, özgün demokrasi, kadın ve üretim kaygısını barındırdığını vurgulayarak, Eskişehir’de paylaştığı kişiler tarafından beğeni ile karşılandığını ifade etti.

Kemerhisar’ın Tanınırlığı Artıyor…

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Eskişehir izlenimlerini genel olarak değerlendirerek; “Şirin ve tarihi beldemizin tanıtımına olumlu katkı sunduğunu düşünmekteyim. Beldemiz bu tür etkinliklerle Türkiye çapında tanınırlığı artıyor. Geçmişe olan en büyük borcumuz Kemerhisar’ın bilinirliğidir. Bu noktada üzerimiz düşeni, bulunduğumuz her platformda yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim