Hükümet; Akdamar ve Sümela ayinleri ve tamiri için trilyonlar harcadı, Ani Harabelerindeki Cuma Namazı için MHP Kars Teşkilatından 5.000 Tl. ücret talep etti.
 
Seçim çalışmalarını, Alparslan’ın 946 yıl önce fethederek Anadolu topraklarını Türkleştirdiği Ani’de başlatan Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil’inde arasında bulunduğu   binlerce kişiyle cuma namazı kılınmıştı. Hükümetin bütün engellemelerine rağmen gerçekleşen Cuma namazı, ve ilginç gelişmeleri MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil anlattı.
 
 
MHP Niğde İl Başkanı Hikmet BEKİL, 01.10.2010- Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin Anadolu’nun yeniden fethini sembolize eden Ani Harabelerindeki Cuma Namazına iştirak etmek üzere Kars, Ardahan ve Iğdır’daki programlara katıldı. Bekil, burada hem MHP yöneticileriyle hem de vatandaşla sohbet etme imkânı buldu. İl başkanımız yapmış oldukları geziye ilişkin şunları söyledi:
 
Öncelikle MHP Ardahan teşkilatını ziyaret ettik. Burada kentin ve bölgenin sorunlarına ilişkin bilgiler aldık. Buradaki vatandaşlarımız yoksulluğun yanı sıra bölücü terör örgütünün elinden ancak inanmış ve dirayetli kadrolarla kurtarılabilecektir.
 
Ardahan’ın ardından MHP Kars teşkilatımızı da ziyaret ettik. Burada da durumun pek de farklı olmadığını gördük. Ancak burada öğrendiğimiz şeyler gerçekten ciğerimizi yaktı. Yüreklerimize dokundu. Çünkü öğrendiğimiz kadarıyla Kars Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne acıdır ki Ani’de kılınacak namaz için MHP Kars teşkilatından 5000 TL ücret talep etmişti. Üstüne üstlük Cuma hutbesinin okunacağı minber için de ayrıca izin alınması gerekmişti. Yani minber ancak son anda namazın kılınacağı bölgeye getirilebilmişti. Namaz kılınması için gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için izin vermek istemeyişleri de düşündürücüydü. Bütün bunları duyunca sormadan edemedik:
 
Acaba Sümela’da ve Akdamar’da yapılan ayinler için de benzeri bir ücret talep edilmiş miydi?
Acaba Sümela’da ve Akdamar’da yapılan ayinlerde kullanılacak materyaller için aynı güçlükler çıkartılmış mıydı?
Ancak bütün bu engelleme ve güçlükler çıkartmalara rağmen davasına, vatanına ve milletine yürekten sevdalı, devletinin ve milletinin bekasını her şeyden aziz bilen beş binden fazla gönüllü Ani’de Cuma Namazı için bir araya gelmeyi başarmıştı. Bu tablo karşısında gururlanmamak, umutlanmamak, yüreklenmemek imkansızdı.
Ani’de yüreklerimiz bilendi, kalplerimiz arındı, ruhumuz huzuru buldu. Görevimizin ne kadar ağır bir sorumluluk gerektirdiğini bir kere daha anladık. Gittiğimiz her yerde burada yaşayan vatandaşlarımızın yoğun ilgisi karşısında bir kat daha yüreklendik. Tek millet, tek devlet, tek bayrak sevdasını okuduğumuz o gözleri görmenizi isterdim.
 
Iğdır MHP teşkilatımızı ziyaretimizin ardından Alican sınır kapısına gittik. Burada Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Bey’in konuşmalarında da belirttiği üzere Ermenistan ile ilişkilerimizdeki temel sorun Ermenistan’ın akıl almaz tutum ve sürdürülemez siyaset anlayışıdır. İftira ve karalamalarla dolu bu siyaset anlayışı ne yazık ki iki ülke arsındaki ilişkileri olumsuz yönde etkilemektedir. Genel Başkanımızın:“Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve kapalı olan kara sınırının açılmasının önündeki en büyük engel, Türkiye düşmanlığı üzerine bina edilen Ermeni politikalarıdır.” sözü bu durumu gayet net bir şekilde özetlemektedir.
 
AKP Hükümeti dış baskılarla Ermenileri kazanma adına, Azerbaycanlı kardeşlerimizi küstürmüş ve incitmiştir. Ermenistan'ı kazanmak uğruna Azerbaycan'ı kaybetmeyi göze almıştır. Topraklarının yaklaşık beşte biri Ermeni işgali altında bulunan, ata topraklarından zorla koparılan bir milyon göçmenin acısını yaşayan Azeri kardeşlerimizin endişeleri haklıdır. Bu sakat zihniyet, dost ve kardeş Azerbaycan ile ilişkilerimizi çok tehlikeli bir yola sokmuştur. Bütün dünya bilsin ki Azerbaycan Türklerinin onuru ve haysiyeti Türk milletinin de onuru ve haysiyetidir. Türk milleti Azerbaycanlı kardeşlerinin aleyhine ve zararına olacak hiçbir adımın atılmasına hiçbir şart altında izin vermeyecektir. AKP Hükümeti gidicidir. Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan politikası, Türk milletinin vicdanında karşılık bulmamıştır. AKP sonrası dönemde, yapılan hatalar mutlaka düzeltilecektir.
 
Ermenistan'ın düşmanlık politikaları sona ermediği ve Azeri toprakları üzerindeki işgali bitmediği sürece iki ülke arasındaki kara sınırının açılması ve Erivan'la diplomatik ilişki kurulmasının hiçbir şart altında düşünülemez. Sayın Genel Başkanımızın belirttiği üzere, bunun aksine olan politikaların Türk milletinden destek ve karşılık bulmayacağını ve bu yöndeki hazırlık ve çabaların milli vicdanı derinden yaralayacağı unutulmamalıdır.
 
Türk milleti, milli kimliği etrafında toplandığını ve tesadüfen bir araya gelen bir topluluk olmadığını her zaman göstermiştir. Üç kıtaya yayılan ve hala hafızalarda olan imparatorluk kudretine milletleşmenin sağladığı büyük imkânla ulaşmıştır. Yoksa milletimiz alt kültürlerin ve etnik grupların geçici işbirliğiyle vücut bulan suni, yapay ve zorlama bir millet asla değildir.
Bunu bilmeyen, bunu göremeyen, bunu anlamayan kim varsa bilsin ki karşısında Milliyetçi Hareket Partisi vardır.
Ve sonuna kadar da olmaya devam edecektir.
 
Editör: TE Bilişim