MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, hükümetin dış politikasını eleştirerek, Irak ve Suriye’de yaşanan olayları değerlendirerek, hükümetin dış politikada sınıfta kaldığını ifade etti.

Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, ülke gündemini değerlendirdiği yazılı basın açıklamasında AKP iktidarının sınıfta kaldığını ve ülkeyi uçuruma götürdüğünü ifade ederek, bu konuda başarısızlığın telafisi imkansız hatalara neden olacağını ifade etti.

Er açıklamasında; “Irak’ta her gün onlarca Türkmen, sırf Türk oldukları için katledilmektedir. Bölgenin etnik ve politik kimliği şiddetle değiştirilmekte, Türkmen kardeşlerimize baskı ve zulüm tüm Dünya’nın gözü önünde artmaktadır! İşlerin daha vahim noktaya gitmesinde hükümetin sesinin cılız çıkmasından kaynaklanmaktadır. Evet hükümet Dünya’nın her hangi bir yerinde ki olaya sesini yükseltmesine rağmen, burnumuzun dibinde, üstelik Türk olan kişilerin katledilmesine tepkisinin az olması manidardır! Bu durum bizlerde kaygı, kaygının verdiği karamsarlık oluşturmaktadır” dedi

Suriye’de yaşanan olayların artık kabul edilemez olduğunu vurgulayan MHP’li Er, “Irak’ta susan hükümet, Suriye’de PYD’nin yani bölücü örgütün Türkiye sınırında devletçik oyunlarına ise göz yummaktadır. Bizler ülkemizin bekası söz konusu olduğunda el birliği ile hareket etmeye hazırız. Ama çözüm süreci denilen bölünme sürecinin verdiği rahatlıkla gerek ülke içinde, gerekse sınır komşularımızda PKK’lılar ve onların bölücü türevleri cesaret almakta, onlara müdahale edilmemesi süreci çıkılmaz hale getirmektedir” dedi.

Hükümetin bu iki konuda anlamsız sessizliği ve gayri-ciddi tutumumun anlamakta zorluk çektiklerini ifade ederek, Türk’ün milli çıkarlarını koruyacak hamleler ve politikalar konusunda adım atmayı beklediklerini ifade eden Er, yaklaşan yerel seçimlerin hükümete millet tarafından verilecek bir dersi olduğunu ifade etti.


 

Editör: TE Bilişim