Bor İlçesi Kemerhisar Beldesi'nde Yaşayan Ahmet Solak (56), 12 eylül döneminde ülkücü arkadaşlarının bir çoğunun göz göre göre cuntacılar tarafından idama götürüldüklerini belirtti.
 
Bir çok arkadaşı idama götürülürken, nişan yüzüklerini kendisine teslim edip gittiklerine dikkat çeken Solak, "Artık 12 Eylüller yaşanmasın, ülkücü kardeşlerim eziyet görmesin, bizim canımız yandı, neslimizin canı yanmasın." dedi.


Konuşurken duygulu anlar yaşayan Solak, ülkü ocaklarında yetişip büyüdüğünü, bu dava uğruna 12 Eylül döneminde cezaevine atıldığını söyledi. Haksız yere idamla yargılanarak cezaevlerinde eziyetler, işkenceler çektiğini ifade eden Solak, gencecik arkadaşlarının kanlı gömleğini yıkadığını, idam edildiklerini gördüğünü dile getirdi. Ahmet Solak, şöyle devam etti:

"Benim gibi binlerce gencin yuvasını yıkan, ailesinden uzaklaştırılan 12 Eylül'ü hazırlayan zihniyete soruyorum hiç mi vicdanlarınız sızlamıyor. Cezaevindeyken hep şunu hayal ettim, eğer 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren mahkum, ben gardiyan olsaydım, vicdanım sızlar, ona, bana yaptırdığı işkenceyi yapmazdım. Ben cezaevindeyken eşim hamileydi, çıktığımda oğlum 2 yaşına gelmişti. Eşim cezaevine geldiğinde hep şunu söylüyordum; git başkasıyla evlen, çünkü bizim buradan sağ çıkmamız imkansız dedim. 12 Eylül döneminde güzel bir işim varken, cezaevinden çıktığımda kimse beni işe almadı. Nereye gidip iş başvurusu yaptıysam kırmızı zarflı personel diye işe almadılar. İş bulamayınca limon sattım, elma sattım, ticaretten çok anlamadığım için birçok kez zarar ettim. Bana 12 Eylül'ü yaşatanları Allah'a havale ediyorum. Hükümetimden, Kenan Evren ve onun gibi zihniyete sahip kişilere biran önce cezasını vermesinin istiyorum.




* * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *  * * * *  * * * * *  * * * * * * *  * *

Ülkücülerin belgeseli hazırlanıyor. İki belgesel film ve iki kitaptan oluşacak olan arşiv çalışmasını Arif İlke ile Bilal Kalyoncu’nun kurdukları Siyah Türk Yapım Şirketi yürütüyor.

Kısa Tanıtım filmi




Editör: TE Bilişim