CHP Kemerhisar Belde Örgütü’nün Geçtiğimiz günlerde halkın katılımıyla gerçekleşen belediye başkanı adayı ön seçiminde uygulanan model CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından beğeni görüldü.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

Kemerhisar’da gerçekleşen ön seçimin yankıları sürmeye devam ediyor. 27 Ekim’de partili-partisiz kişilerin katıldığı ön seçimde 4200 seçmenin 1600’ü sandık başına gitmesi ve kendi adaylarını belirlemesi Türkiye’de örnek oldu.

275 parti üyesine rağmen, CHP tarafından gerçekleştirilen ön seçimde Kemerhisarlıların yoğun ilgi göstermesi CHP Genel Merkezi’nin de dikkatini çekti.

Geçtiğimiz hafta grup toplantısına Genel Merkez davetlisi olarak giden CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, CHP Kemerhisar Belde Başkanı Ramazan Oya ve Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı ile parti yöneticilerinden oluşan heyet bir dizi girişimlerde bulundular.

Sırasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’yi, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i ziyaret eden heyete CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak eşlik etti.

Gerçekleşen ön seçime ait tutanakları, seçim ile ilgili haberleri ve vatandaş gözlemlerini aktaran heyet bu modelinin parti için örnek olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, uygulanan seçim modelinin tüm Türkiye için örnek olduğunu ifade ederek; “Partimiz artık sadece üyelerle değil, halkla birlikte demokrasiyi inşa ediyor. Bu model tüm Türkiye için örnek teşkil edecek. Kemerhisar’da başlayan demokrasi mücadelesi Anadolu’yu aydınlatacaktır!” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce bu modelin geçmişte Yalova’da uygulandığını da ifade ederek, yaygınlaşması dahası gelişmesinin partinin demokrasi mücadelesinin mihenk taşlarından birisi olacağını ifade etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise halk tabanlı gerçekleşen ön seçimden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başta Niğde, Bor olmak üzere tüm Belediyelerde halkçı belediyecilik bayrağının dikilmesi gerekir. Ön seçimi halk tabanlı gerçekleştiren tüm parti örgütlerine, adaylara ve milletvekilimiz Doğan Şafak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur; “ziyaretteki amacımız uyguladığımız ön seçim modelini parti gündemine taşıyarak, diğer beldelerde uygulanması için örnek teşkil edilmesini sağlamaktır. Bunun için parti merkezimize edindiğimiz pratikleri ve sonuçları paylaşmaya ve bilgi vermeye gittik” dedi.

Kemerhisar Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Beytullah Kirazcı ise “halkla girişilen her mücadele mutlak başarıya gebedir. Bizler Kemerhisar’daki pratiğimizi parti merkezine ileterek halkçı belediyecilik bayrağının tüm Türkiye’de dalgalanması için ziyarette bulunduk. Niğde Milletvekilimiz Doğan Şafak’ta bu ziyaretimizde bizlere eşlik ederek, bizlerin mücadelesini ilgili kanallara aktararak bizleri onure etti. Bizde milletvekilimiz Doğan Şafak’ın öncülüğünde, diğer aday adayı arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle ve parti örgütlerimizin insan üstü gayretleriyle Kemerhisar’da, Bor’da, Niğde’de 6 ok bayrağını dikmeye çalışacağız!” dedi.

Heyet daha sonra basına açık olan gerçekleşen parti grup toplantısına katılarak, akabinde Niğde’ye hareket etti.

 

Editör: TE Bilişim