Eski Kayseri yolunda yağışlı havalarda yetersiz olduğu için tıkanan ve yola taşmasına sebep olan kanalizasyon hattı  değiştirildi.


Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında birçok cadde ve sokağın kanalizasyon hatları değiştirildi. Bugüne kadar hattı olmayan bölgelere kanalizasyon hattı çekildi.
Yıllardır sorun yaşanan ve taştığı zaman Eski Kayseri yolunun pis su dolmasına neden olan kanalizasyon hattı değiştirme çalışmaları tamamlandı.


Eski Kayseri yolu bölgesinde yetersiz kalan kanalizasyon hattı yenileyen Niğde Belediyesi böylece pis suyun yola taşmasını önledi.


Eski Kayseri yolunda yaşanan sıkıntıya son veren Niğde Belediyesi bölgeye, uzun ömürlü kanalizasyon sistemleri için ideal boru malzemesi korige boru olarak adlandırılan 800’lük 3 bin metre yeni hat döşedi.
Eski Kayseri yolu üzerinde yaşanan kanalizasyon sorunun çözüme kavuşturulması için 40 gündür çalışmaların bu bölgede devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bölgede yaşanan sıkıntının eski kanalizasyon hatlarının yetersiz oluşundan kaynaklandığını belirtti.


Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akdoğan; “3-4 yıldır kanalizasyon konusunda sıkıntılı bir bölge olan Kayseri yoluna pis suların aktığını herkesçe biliniyordu. Haklı olarak da bu konudan halkımız şikayetçiydi. Biz bu sorunu çözüme kavuşturmak için, geçmiş dönemlerden yapılan 200’lük kanalizasyon hattını değiştirerek, boru ebadını 800’e çıkarttık. Yaklaşık 40 gündür bu bölgede çalışma yürüttük. Artık, Ata sanayi bölgesi, DİTAŞ fabrikası, Soğuk hava depoları, bu bölgede kurulacak sitelerden olan zahire pazarının uzun süre ihtiyacını karşılayacak alt yapı hizmetini tamamlamış olduk. Bu Niğde’miz için öncelikli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Bu çalışmayı da belediye imkanlarımızla tamamladık. Hava şartları uygun hale geldiğinde de asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

 KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN...

Editör: TE Bilişim