Kavaklıoğlu jeotermal kaynaklar için düğmeye bastı


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’ye yönelik yeni yatırımların destekçisi ve takipçisi olmaya devam ediyor. Kavaklıoğlu bu kez de jeotermal su kaynakları açısından önemli potansiyele sahip olan Niğde’nin bu kaynaklardan daha etkin yararlanılabilmesi için düğmeye bastı. İl Özel İdaresi ve İller Bankası Genel Müdürlüğünce jeotermal su kaynaklarına sondaj vurulmasına ilişkin ilk etüt çalışmaları başladı.

Kavaklıoğlu, bazı sahalarda jeotermal kaynakların araştırılıp termal sondaj kuyuları açılması için bir dizi önemli çalışmanın yürüdüğünü belirtirken Milletvekili Kavaklıoğlu’nun gayretleriyle Jeotermal enerji araştırmaları kapsamında Niğde’de başlayan jeotermal sondaj etüdü yani sıcak su sondajı çalışmalarının kısa, orta ve uzun vadede değerlendirilmesi gereken çok önemli adımlar olduğu ifade ediliyor.

4 alanda etüt çalışması yapılıyor

Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında İller Bankası ile yapılan görüşmeler sonucunda İl Özel İdaresi aracılığıyla talep edilen etüt çalışmalarıyla ilgili ön incelemelerin sonuçlandığını belirtti. Buna göre İl Özel İdaresinden arama ruhsatı alınan derbent kavşağından başlayarak Hançerli Köyü, Koyunlu kasabası ve Sazlıca Kasabasının alt kısmını içine alan 4500 hektarlık alanda 15 gün sonra jeofizik çalışmalarına başlanacak. Öte yandan bu alan dışında su potansiyeli olan 3 alan daha tespit edildi. Yakında bu alanlar için de jeofizik çalışmalar yapılacak ve sondaj yapılacak yerler tespit edilecek. Bunlar ise şu alanları kapsıyor: Bor ilçesi, Bereke köyü ve Bahçeli kasabası sınırları arasında kalan 2449 hektarlık alan, yine Bor ilçesi Bayı ve Balcı köyü sınırları arasında kalan 4701 hektarlık alan ile Ulukışla ilçesi Çiftehan kasabasında idaremiz adına ruhsatlı sahaya bitişik yaklaşık 50 hektarlık alan.

Bunun yanı sıra İl Özel İdaresince Çiftehan kasabasında mevcut kuyulara yedek kuyu için sondaj çalışması yine İller Bankasından talep edildi. Kavaklıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Jeotermal enerji tamamen yerli, yenilenebilir ve çevre dostudur. Jeotermal sıcak su kaynakları alanında Niğde’nin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmek ve kalkınma için bir imkân daha kazanmak istiyoruz. Umarım bu çalışmalar bizler için mutlu bir neticeye dönüşecek”.

 







Editör: TE Bilişim