AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, köklü medeniyete, derin bir kültüre, eşsiz tarihi eserlere ve doğal güzelliklere ve birçok yatırım imkânına sahip olan Niğde’nin, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek etkinliklerle 1-4 Kasım tarihleri arasında tanıtılacağını söyledi.


        Kavaklıoğlu: “Tanıtım gününde memleketin tüm tarihi, kültürel, coğrafi ve sanatsal değerlerini tanıtma imkânı bulacağız. İlçeler, kaymakamlıklar ve belediyeler kültürlerini, değerlerini ve ürünlerini tanıtacak. Niğdeli sanatçıların eserlerinden oluşan ebru, resim, fotoğraf ve süsleme sanatları sergileri, yöresel yemeklerin tanıtımı ve ikramı, yerel sanatçılarımızın katılacağı konserler ve gösteriler yapılacak. Tüm Niğdelileri, Niğde dostlarını ve tüm vatandaşlarımızı 1-4 Kasım tarihleri arasında Ankara’da buluşmaya davet ediyorum” dedi.

        Kolektif kültürü yerleştirmek istiyoruz

        Ayrıca birlikte hareket etme konusunda da açıklamalarda bulunan Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Şunu net olarak görüyoruz ki, Niğde’nin ihtiyacı kolektif kültür, yani birlikte hareket etme anlayışının yerleşmesidir. İlin milletvekili olarak hem yeni yatırımlar kazandırmak için yoğun bir çaba içindeyiz hem de Niğde’de ortak aklı oluşturmak ve geleceğimizi birlikte şekillendirmek için samimi çalışmalarda bulunuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, muhtarlarımızla, duyarlı vatandaşlarımızla hep istişare halindeyiz ve çalışmalarımıza onların dâhil olmasından memnuniyet duyuyoruz. Niğde’mizin tanıtımı konusunda da birlikte çalışmalara imza atmak gayretindeyiz ve Niğde Günleri bu açıdan büyük öneme sahip. Programa katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 4 gün boyunca ilimizin pek çok önemli unsuru, değeri tanıtılacaktır. İnşallah verimli geçecektir. Ayrıca medeniyetleri yaşatan şehir Niğde’nin tanıtımı konusunda çabalarımız ve desteklerimiz sürecek”.


Editör: TE Bilişim