Niğde’ye yeni yatırımlar gerçekleştirilmesi yönünde ara vermeksizin yoğun bir mesai harcayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan bu kez de eğitim alanında iki yeni proje müjdesi geldi.


Meslek liseleri konusunda Niğde’deki çıtayı yükseltmek amacıyla özel çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kavaklıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Niğde Merkez ve Bor ilçesine iki yeni modern sağlık meslek lisesi projesi kazandırıldığını, ödenekleri ayrılan okulların Eylül ayında tamamlanıp eğitim ve öğretime hazır hale geleceğini aktardı.

 

Kavaklıoğlu bastırdı ödenek onaylandı

Eğitim konusuna özel önem veren ve meslek liselerinde çıtayı yükseltmek için çalışmalarda bulunan AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun bir süredir Niğde’de yer alan Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin fiziki şartlar açısından yetersiz olan binasının yenilenmesi ve Bor ilçesinde başka bir eğitim kurumuyla aynı binada eğitime devam Sağlık Meslek Lisesinin ayrı bir eğitim binasına kavuşması için verdiği çabalar sonuç verdi. Ödenek sorunu çözülen okulların yapımına yakında başlanıyor.

 

Yeni Niğde Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yapım ödeneği Kavaklıoğlu’nun 2011 bütçesinde ayrılan pansiyon ödenek fazlasının yeni Sağlık Meslek Liseleri yapımı için kullanılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde ödeneğin Niğde’de kalmasıyla sağlandı. 1 milyon 560 bin TL’lik bütçe İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarıldı. Yakında eski okul binası yıkılacak ve yeni modern bir eğitim binası yapımı gerçekleşecek. Öğrencilerin bina çilesini çözecek yeni Bor Sağlık Meslek Lisesinin bedelinin yaklaşık 3’te 1’i Borlu hayırsever Abdullah Altındal’ın 500 bin TL bağışıyla sağlanırken kalan yaklaşık 1 milyon TL’lik bütçe ise Milli Eğitim Bakanlığı ödeneklerinden sağlanacak. Niğde ve Bor’a yakışır iki yeni modern Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yapımıyla çok önemli bir ihtiyacın karşılanacağı bildirildi.

 

Eylülde eğitim ve öğretime hazır

AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu yaptıkları incelemeler neticesinde Sağlık Meslek Lisesi konusunda Niğde’nin eksikleri olduğunu gördükleri ve öğrencilerin daha iyi fiziksel şartlarda eğitim görmeleri konusunda kolları sıvadıklarını belirtti. Niğde ve Bor ilçesine yapılacak iki yeni modern okulla eğitim ve öğretimde kalitenin yükseleceğini kaydetti. Meslek liselerine önde gelen bir memleket meselesi olarak baktıklarını vurgulayan Kavaklıoğlu ödenek sorunları aşılan yeni okulların Eylül ayında eğitim ve öğretime hazır hale geleceğinin planlandığını ifade etti. Kavaklıoğlu açıklamasını “Halkımıza moral veren icraatlar, hizmetler yapmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

 





Editör: TE Bilişim