Türkmenistan’da 60 aydır tutuklu bulunan Kenan Erez, AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun girişimleri sayesinde mutlu sona erdi. 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ‘Türkmenistan Bayramali Cezaevinde 60 aydır tutuklu olan ve ülkemize getirmek için yoğun bir çaba ve girişim içerisinde olduğumuz Elmalı köyünden hemşerimiz Kenan Erez, Ramazan Bayramında evine kavuştu’ dedi.

Kavaklıoğlu Erez’in evine yaptığı ziyaretle Kenan Erez’le görüştü.

Kavaklıoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi; ‘İlk günden beri her zaman yanlarında olduğumuz Erez ailesine bugün bir ziyarette bulunarak mutluluklarını paylaştık. Erez ailesi iki bayramı bir arada yaşasa da Nafiye Ana'nın aramızda olamaması bizi üzdü. Yine de içimizde birkaç ay önce vefat eden Nafiye Ana'ya verdiğimiz sözü tutmanın huzuru ve mutluluğu var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM Başkanımız Cemil Çiçek ve Enerji Bakanımız Taner Yıldız nezdinde girişimlerin neticesi olan bu mutlu son, yüreği evlat acısıyla yanan Nafiye Ana'nın yılmayan çabasının sonucunda alındı. Kendisine Cenab-ı Mevla'dan rahmet diliyor; Erez ailesine geçmiş olsun diyorum’ dedi.



Editör: TE Bilişim