AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Orhanlı, Edikli, Konaklı, Elmalı, Çavdarlı, Ovacık kasabalarında ve Çarıklı köyünde çiftçilerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.

 

İl Başkanı Ahmet Özmen, Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyaretlerde Milletvekili Kavaklıoğlu beldelerde esnaf ziyaretleri ve taziye ziyaretlerinin ardından kıraathanelerde vatandaşlarla toplantılar gerçekleştirdi.

 

Çiftçilerin sorunlarını dinlemek, dertleriyle hemhal olmak ve birlikte çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşların patates ürününde ve elektrikte yaşanan sorunları ifade ettiğini belirten Kavaklıoğlu “Misli Ovasındaki patates üreticisi kasabalarımızın enerji maliyetlerinin yüksekliği, patates ürünün fiyatının düşüklüğü ve enerji temini konusunda yaşadıkları sorunlarının farkındayız. Çiftçilerimizin mağduriyeti için her zaman devrede olduk, sürekli çaba içerisindeyiz. Arz-talep dengesi nedeniyle patateste yaşanan fiyat düşüklüğüne çözüm için Niğde ve Nevşehir milletvekilleri olarak bazı çalışmalarda bulunmuştuk. Üreticilerimizin patatesinin elinde kalmaması için başlattığımız ihracatı artırma uygulamalarıyla patates ihracatı geçtiğimiz yıl 90 bin ton olarak gerçekleşmişken bu yıl bu çalışmaların neticesi olarak 225 bin ton patates ihracatı olarak gerçekleşti. Sosyal sorumluluk projesi olarak TAREKS eliyle alınan 5 bin ton patatesin ödemesi geçtiğimiz Perşembe günü başladı. Elektrikte yaşanan sorunlar nedeniyle de Enerji Bakanlığı, Medaş ve Tedaş ile her gün temas ve görüşme halindeyiz. Enerji Bakanımıza, Tarım Bakanımıza sorunları ve çiftçilerimizin şikâyetlerini defalarca ilettik, yaşanan sorunları doğrudan iletmelerini sağlamak için hem Enerji Bakanımızla hem de Sayın Başbakanımızla çiftçilerimizi buluşturduk. Üreticilerimizin tarımsal sulamadaki mağduriyetleri giderilmesi için çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim