Kavaklıoğlu: “Polisimizin milletle arasında sarsılmaz bir güven bağı var”


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada polislerin özlük haklarıyla ilgili İçişleri Bakanlığının bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

CHP’nin verdiği önerge aleyhine AK Parti Grubu adına konuşan Kavaklıoğlu, Polis Teşkilatının Türkiye’de vatandaşların en çok güvendiği kurumların başında geldiğini ve polislerin eğitim ve kalite standardında sürekli bir yükselme olduğunu belirtti. Güvenlik konusunun devletin maddi boyutunu düşünmediği ve varlığından kesinlikle ödün vermeyeceği temel ve asli görevlerinden birisi olduğunu ifade eden AK Partili vekil, polislerin toplum için önemli olan güven duygusunun sağlanmasının onurlu, fedakâr ve sessiz kahramanları olduğunu vurguladı.  

 

Emniyet, yenilikleri yakından izliyor

Konuşmasında polisliğin çok hassas ve sorumluluğu yüksek kutsal bir görev olduğunun altını çizen milletvekili Kavaklıoğlu, kendisine sağlanan imkânlarla Türk Polis Teşkilatının, güvenlik alanındaki yeni teknolojileri ve metotları yakından takip ederek değişen şartlara başarıyla uyum sağlaması ve eğitim seviyesini sürekli yükseltmesi memnuniyetle müşahede edildiğini söyledi.

 

Kavaklıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Polisimizin milletimizle arasında sarsılmaz bir güven ilişkisinin oluşması boşuna değildir.  Emniyet Teşkilatının toplum güvenliğini sağlayan bir yapı olmasından kaynaklanan önemiyle birlikte, son dönemlerde demokrasisinin gelişimindeki etkisi, toplumun ve devletin geleceğini tehlike ve tehditlere karşı korumada gösterdiği üstün gayret, fedakârlık ve başarısı, halka sunduğu hizmet anlayışı neticesinde toplumda kazandığı güven ve teveccüh takdirle izlenmektedir. Başbakanımızın belirttiği gibi Türk polis teşkilatı, özellikle son yıllardaki başarılı performansıyla, millet nazarındaki itibarını daha da güçlendirmiş ve herkes için bir gurur kaynağı olmuştur. Bugün Türk Polis teşkilatı eğitim düzeyi en yüksek kurumlardan birisi olmuştur. Emniyet mensuplarımızın daha fazla sosyal imkânlardan yararlanması için ülkemizin pek çok köşesinde yeni yatırımlara imza atılmıştır. Türk Polis Teşkilatı kamu güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayan, insan merkezli kaliteli hizmetleriyle güven veren örnek bir teşkilat haline gelmiştir”.

 

Özlük haklarıyla ilgili çalışma yürütülüyor


AK Parti iktidarının polislerin sorunlarına hakkaniyetle yaklaştığını ifade eden AK Partili Kavaklıoğlu, “Mesleğindeki bütün zorluklara rağmen göstermiş olduğu üstün performans ve büyük fedakârlıklar ile görevlerini başarıyla yürüten polislerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için pek çok özel çalışma yürütüldü. Polislerimiz vazifelerini yürütürken geçmişten günümüze birçok zorluk ve sorunlarda mücadele etmek durumunda kalmaktadır. Bu sorunların başında gelen çalışma saatleriyle ilgili olarak, yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda polis teşkilatına en uygun olarak değerlendirilen Ergonomik Vardiya Sistemi (8/24) geliştirilmiş ve öncelikle polis merkezleri olmak üzere kademeli olarak uygulamaya geçilmiştir. Personel sayısı arttıkça bu sisteme geçişin hızlanacaktır” diye konuştu. Kavaklıoğlu ayrıca ücret ve sosyal haklardan kaynaklanan eksiklikler konusunda da İçişleri Bakanlığınca tazminatlar ve özellikle polislerin emeklilik maaşlarını etkileyecek olan ek göstergelerin yükseltilmesi amacıyla çalışmaların yapıldığı ve taslağın Maliye Bakanlığında olduğu bilgisini verdi.

 

Milletvekili Kavaklıoğlu konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Vatanı için, milletimizin birlik ve beraberliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyen, çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Emniyet Teşkilatımızın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve mesleki sorunlarının çözüme kavuşması için Hükümetimizin yeni çalışmalar yürüttüğünü de bilmektedir. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167’ini yılını kutluyor, büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyor, suçla ve suçlularla mücadele ederken şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum”.

 

 

Editör: TE Bilişim