AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’ye yeni yatırımlar ve projeler kazandırmaya hız kesmeden devam ediyor. Kavaklıoğlu’ndan bir proje müjdesi de demiryollarından geldi. Niğde’ye 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolları yükleme ve taşımalarında kullanılacak yeni bir lojistik köy projesi hayata geçirilmeye başlanıyor. Önceki gün Devlet Demiryolları Genel Müdür Vekili Veysi Kurt ile bir görüşme gerçekleştiren Kavaklıoğlu, ilk projede 60 dönümlük bir alanda yapılması planlanan lojistik köyün daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını istediklerini ve yönetim kurulu onayıyla projenin start alacağını kaydetti. Ayrıca TCDD Genel Müdür Vekili Veysi Kurt’a Niğde’ye yönelik ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.



Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleşecek olan lojistik köy, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacak. Kavaklıoğlu, lojistik köyün hem ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında oldukça etkili bir hizmet olacağını hem de Niğde’nin ticaret hacmini artıracağını vurguladı. Bunun yanı sıra Niğde Garının çevre düzenlemesi ve bakım onarım faaliyetleri için 200 bin TL’lik bir ödenek onayının alındığı ve vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verecek bir Gar’ın yapımına önümüzdeki haftalarda başlanacağı bilgisini verdi.  

Ticaret hacmini artıracak proje

Demiryolları alanında Niğde’de yeni yatırımlar ve projeler kazandırılması için kolları sıvayan Milletvekili Kavaklıoğlu, lojistik köy projesinin ardından hizmet ve yatırımlara yenileri eklemeye devam edeceklerini belirtti. Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Lojistik köy projemiz Eski Aktaş mevkiinde gerçekleşecek. Daha önce şehir içindeki gardan yükleme ve taşıma işlemleri gerçekleşiyordu Bu nedenle hem eksik kapasite ile çalışılıyordu hem de şehir içinde kirlilik ve zarar ortaya çıkıyordu. Şimdi yükleme ve taşıma işlemleri şehir içinden çıkıp şehir dışında yapılacak lojistik köyde gerçekleşecek. Antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahalarının yer alacağı yeni merkezle yükleme kapasitesi de alınan verim de artacaktır. Kalsit işletmecileri ve taşıma yapmak isteyen firmalar için önemli faydalar sağlayacak bu projeyle Niğde’de ticaret hacmini artması da doğrudan sağlanacaktır. Niğde’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.

 





Editör: TE Bilişim