Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, hafta sonunu esnafın nabzını tutarak geçirdi.


Hafta sonunu Niğde’de vatandaşlarla bir arada geçirmek üzere Niğde’ye gelen AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’de ve Bor ilçesinde bazı programlara katıldı ve esnaf ziyaretleri yaptı. Her fırsatta Niğde’ye gelerek vatandaşların nabzını tutan Kavaklıoğlu, esnaf ziyaretleriyle halkın sorunlarını doğrudan muhataplarından dinledi. Vekil ayrıca bazı taziyelerde bulundu, Niğde’nin çeşitli liglerde mücadele eden spor takımlarının maçlarını izledi.


“Yatırımların artması esnafımıza da yansır”

Alpaslan Kavaklıoğlu, haftasonu ziyaretlerinin ardından özellikle ticari hayatın canlanması noktasında düşüncelerini paylaştı. “Artan yatırımların ihtiyaçlarının Niğde esnafından karşılanacağını göz önünde tutarsak bizler de yatırımların artmasını teşvik etmeye yoğunlaşacağız” diyen Kavaklıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kalkınma Bakanlığımızca yeni teşvik sistemi çalışmalarında tarihte ilk kez il il sosyal ve ekonomik gelişmişlik endeksinin çıkarılmış olması ile yatırım öncelikleri ve Türkiye’nin yatırıma, üretime olan ihtiyacının karşılanmasında hangi ilin ne durumda olduğunun görülecek olması da bir avantaj olacak”.

“Yeni teşvik sistemini bekliyoruz”

Kavaklıoğlu ayrıca yeni teşvik sisteminin Niğde gibi bazı ürünlerde zengin olan bazı şehirlerimizin sahip oldukları yatırım potansiyelleri ile görünür olacağını düşündüğünü ifade ederek “Yeni teşvik sistemimizin bölgesel destekler konusunda odaklanacak olması, Niğde ve içinde bulunduğu bölgenin tarımsal potansiyeli göz önüne alınırsa da bölgesel teşviklerin yönelmesi için Niğde’nin ideal bir merkez olabilecek” dedi. 


Editör: TE Bilişim