AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, kendilerine yoğun bir teveccüh göstererek destek veren Niğdelilere teşekkür etmek amacıyla yayınladığı ilk mesajında kendilerini bu yola düşüren etmenin ve en büyük sermayelerinin Niğde sevdası olduğunu ifade etti. Niğde’yi yüceltme ve hak ettiği yerlere taşımak konusunda kararlı olduğunu söyleyen Kavaklıoğlu, tüm Niğdelilere teşekkürlerini sundu.
 
Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Niğde için yeni bir sayfa açıldı. Yeni dönemin Niğde için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz her iki seçmenden birinin oyunu almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sandığa giderek destek veren hemşerilerimize ve bize oy versin vermesin tüm Niğdelilere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu günden itibaren tüm Niğde’nin milletvekiliyiz ve Niğde için hep birlikte çalışıp, çabalayacağız. Bürokraside yürüttüğüm hizmet nöbetini siyasette devam ettirmeye azmetmiş birisiyim. Yani benim için siyaset bizim için bir hizmet tarzıdır, bir hizmet aracıdır. Milletimizin refah ve mutluluğu, ülkemizin istiklali, çocuklarımızın geleceği, sahip olunan refahın milletin her ferdine adaletli bir şekilde dağıtılması bizim en önemli hizmet ilkelerimizdir. Bu sorumluluğu büyük yola çıkarken milletin desteği benim en büyük gücüm, dayanağım ve aynı zamanda da en dikkatli uyarıcım, yol göstericim olacaktır”.
 
Ayrıca Kavaklıoğlu, Niğdelilere Niğde’nin ihtiyaçlarının ve sorunlarının birlikte tespit edip birlikte çözebilecekleri çağrısı da yaptı. Yeni dönemde çözüm odaklı hareket edilerek ve büyük projeler peşinde koşarak Niğde’yi kalkınmada ilerilere taşımak için çabalayacağını belirtti.
 
PORTRE
 
BÜROKRASİDEN SİYASETE HİZMET
Alpaslan Kavaklıoğlu, 1962 yılında Niğde Bor’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bor’da tamamladı. 1985 yılında Mektebi Mülkiye olarak da bilinen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1986 yılında başladığı kaymakamlıktan hukuk müşavirliği ve vali yardımcılığına mülki idare amirliği yolculuğunu Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde sürdürdü. Afet yardım konusunda pratik deneyimlerin yanı sıra İngiltere, Japonya, Tayvan gibi ülkelerde yurtdışı eğitimleri aldı. 12 yıldır da Başbakanlık bünyesinde bir bürokrat olarak çalışmaktaydı. 2009 yılından 24. dönem Niğde milletvekili olana kadar da Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini sürdürdü. 2004 yılında Milli Güvenlik Akademisi’ni tamamladı. Sınıf öğretmeni Gonca Kavaklıoğlu ile evli, Vedat ve Reyyan isimli 2 çocuk sahibi.
 
AK Parti’nin yeni milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bürokrasiden geliyor ama siyasete de çabuk ısındı. O memuriyette de, bürokratlıkta da daha çok “millete hizmeti” öncelik kabul ettiği için şimdi bunların faydasını görüyor. Örneğin Yahyalı’ kaymakamıyken değirmen kurmasından tutun da Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü gibi hassas bir mevkideki insanüstü çalışmalarına kadar... Alpaslan Kavaklıoğlu, üç haftadan beri meydanlarda yoğun bir seçim çalışması yürüttü. Sabah 8’de seçmenlerle kahvaltı sofrasında başlayan koşuşturmaca gece saat 10’da ev toplantıları ile sürüyordu. Ancak daha önceki görevi 16 saati aşan mesailere alışkın zaten.
 
Kavaklıoğlu son görevi olan Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bürokratlardandı. Bu görev Başbakan’la arasında bir güven ilişkisini de beraberinde getirmişti. Seçim döneminde ise mütevaziliği ile öne çıkan Kavaklıoğlu’nun “sorun çözme, çözüm üretme’ konularında pratik deneyimleri milletvekilliğinde çok işe yarayacağa benziyor. Alpaslan Kavaklıoğlu projeleri ile de öne çıkmıştı. Niğde’yi 2023’de bir marka kent yapmak için tarımdan sanayiye, istihdamdan çevreye mega projeleri var. Kavaklıoğlu ayrıca seçmenle buluşmalarında 12 Haziran sonrasında yapacakları yeni anayasa çalışmalarına yönelik yerel sahiplenme açısından da destek istiyor, ‘ortak aklın’ önemine vurgu yapıyordu.
 
Editör: TE Bilişim