TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri bazı temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’te resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun heyet başkanı olduğu ziyarette, AK Parti Konya Milletvekili Gülay, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, CHP Kırıklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’dan oluşan TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri Bosna Hersek Parlamentosu İçişleri Komisyonu'nun davetlisi olarak Saraybosna’ya gitti.

 

TBMM İçişleri Komisyonu heyeti, bazı temaslar için gittiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 11 Mart’ta Saraybosna’da açılan ve Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayın yapan Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürlüğü haber editörü Serkan Fidan tarafından karşılanan heyet, AA'nın bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı. AK Niğde Milletvekili  Alpaslan Kavaklıoğlu daha önce Türkiye'de ağırladıkları Bosna Hersek Parlamentosu İçişleri Komisyonu’na iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Bosna Hersek’te çeşitli kurumları ziyaret edip karşılıklı işbirliklerini görüşeceklerini ifade eden Kavaklıoğlu, Türkiye'nin Bosna Hersek’i desteklediğini ve her zaman arkasında olduğunu vurguladı. AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavaklıoğlu, "Küçük bir ofis bekliyordum ancak buradaki yeri ve ekibi görünce gurur duydum. Anadolu Ajansı'nı, Türkiye'nin sesini bölgeye ve dünyaya duyurduğu için tebrik ediyorum. Buradaki olayları ve dünyayı da AA'dan takip ediyorum” diye konuştu.

 

TBMM İçişleri Komisyonu heyeti ayrıca, TİKA'nın Saraybosna Koordinatörlüğü, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Bosna Ziraat Bankası'nı ziyaret etti. Heyet, TİKA'nın Saraybosna Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Aida Zayım ve Bosna Ziraat Bank Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ile görüştü.


 

Editör: TE Bilişim