24. Dönem Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun resmi kurumlar ziyaretleri yürütülen projelere ve proje tekliflerine verilen desteklerle sürüyor. Kavaklıoğlu, kurumlardan aldığı brifinglerde kendisine iletilen proje çalışmalarının hızlandırılması ve merkezi idareden sorunsuz şekilde geçmesi için çaba sarf ederken zaman zaman da doğrudan ilgili Bakanlarla bizzat görüşmeler gerçekleştiriyor.
Kavaklıoğlu 18 yeni proje için devrede
Önceki gün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ve İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’e gerçekleştirilen ziyaretler de bu kapsamda gerçekleşen ziyaretlerdendi. Kavaklıoğlu’na burada köylerin ihtiyaçları doğrultusunda bilgiler verildi, 2011 bilançosu ve 2012 hedefleri aktarıldı.
İl Özel İdaresi ziyaretinde hazırlanan Konya Ovası Projesi kapsamında gölet ve sulama sistemleri için 18 proje hakkında bilgi alan Kavaklıoğlu, bu projelerin toplam 38 milyon TL’yi bulan bedellerinin DPT Müsteşarlığı’ndan geçmesi için de bazı üst düzey girişimlerde bulundu.
Bir de hedef de köylerden göçü durdurmak
Alpaslan Kavaklıoğlu, Hükümetin zemin etütleri ve verimlilik çalışmaları neticesinde müracaat eden köylere gölet yapılması anlamında her dönem olumlu bir tavrı olduğunu ifade ederken de kendilerinin de Niğde’ye yeni göletler kazandırmak için yoğun mesai vereceklerini belirtti. İl Özel İdaresince müracaatları yapılan ancak merkezi idareden onaylanmayı bekleyen projeler için devreye girdiklerini kaydetti. 
Milletvekili olduktan sonra Niğde’nin daha da kalkınması ve ekonomik büyümesini tamamlaması için tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve köylerden kentlere göçleri durdurmak konusunda özel bir gündemleri olduğunu vurgulayan, Alpaslan Kavaklıoğlu bu anlamda köyden kente göçü durdurmak ve köylerimizi hareketlendirmek konusunda yapılacak göletlerin önemli bir yeri olacağını kaydetti. Kavaklıoğlu sözlerini Niğde köylerinin birer hizmet kalesi olması hedeflerinden sapmadan çalışmaya devam edeceklerini yineleyerek tamamladı.




Editör: TE Bilişim