Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Karatlı beldesini ziyaretinde kendisine iletilen eğitimde yaşanan birtakım sorunların çözümü için devrede olacağını belirten AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Karatlı’ya verdiği sözü tuttu. Karatlılı öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek şekilde 16 derslikli yeni bir okul Milli Eğitim Müdürlüğü programına alındı. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan 16 derslikli okulun yer tahsisi ise Karatlı Belediyesi tarafından sağlandı.

 

Başkan Faik Okumuş’tan teşekkür

Yapılacak yeni okulla eğitimde yaşadıkları en büyük sorunun çözüleceğini ifade eden Karatlı Belediye Başkanı Faik Okumuş şunları söyledi: “Daha önce de alt yapıda yaşadığımız sorun kanalizasyon projesiyle giderildi. AK Partili Milletvekillerimize müteşekkiriz, kasaba adına kendilerine teşekkür ediyorum. Karatlı vekillerimiz sayesinde makûs talihini yenmeye başladı. Çocuklarımız evleri ile okul arasındaki mesafe uzak olduğunu için zorluk çekiyordu hem de mevcut okul fazla sayıda öğrenci ile eğitime müsait değildi. Yeni yapılacak okulla eğitim çağındaki çocuklarımızın çok önemli bir gereksiniminin karşılanacak olmasının mutluluğu içindeyiz” dedi.

 

Kavaklıoğlu’ndan iki ihtiyaca özel önem

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Niğde’nin genç bir nüfusu var. Bizim bu gücü eğitimle artık sinerji yaratır hale getirmemiz gerekli. Biz eğitime her alandaki kalkınmamızın en temel unsuru olarak bakıyoruz. Bu yüzden gelecek nesillerimizi şekillendirirken onların eğitimlerini en iyi şekilde alabilmelerini sağlamaya çabalıyoruz. Bu, bizim asla ödün vermediğimiz fırsat eşitliği prensibimizin de gereğidir. Gittiğimiz her yerde bizden iki şey isteniyordu, bunlar yol ve okul. Tabi AK Parti döneminde eğitimde çağ atlatan değişimler oldu, yine de bazı ihtiyaçlar var. İşte bizler de çalışmalarımızda bunu her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Birkaç hafta önce Karatlı kasabasını ziyaret ettiğimizde vatandaşlarımız bize eğitimdeki sorunlardan da bahsetmişlerdi. Bunun başında da ikinci bir okula duyulan ihtiyaç geliyordu. Bizler de bunun gereğini yaptık ve Karatlı kasabamıza ikinci bir okul kazandıracak olmanın mutluluğu içindeyiz. Çocuklarımız eğitimdeki ihtiyaçları değil sadece eğitimi düşünmelidir. Okulun Karatlı’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 




Editör: TE Bilişim