Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı , Başkan Yardımcısı Faruk Kabadayı yönetim kurulu üyeleri , Bayram Yıldırım, Sabahattin Güngör, Cumali Demir, Enver Şimşek ile birlikte Karatlı kasabasını ziyaret ederek Karatlılı vatandaşların sorunlarını dinlediler,

Ziyartte, Karatlı Kasabası Belde Başkanlığınının da oluşturuldu ve belde başkanlığına  Mustafa Özgün getirildi. Karatlı Kasabasının sorunları ile yakından ilgilen Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kasabanın bir çok sorunu ile yakından ilgilendiğini ve Karatlı Kasabasının sorunlarını TBMM Meclisinde dile getirilmişti. 


CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; "Sayın vekilimiz Ömer Fethi Gürer 'in Karatlı kasabamızın turizm alanında çok büyük öneme haiz olduğunu TBMM de Kültür ve Turizm Bakanına vermiş olduğu soru önergesi ilede belgemiş oldu.Kendisine Karatlı Kasaba halkımız ve Niğde İlimiz adına teşekkür ederiz .Vekilimizin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal'ın yanıtlamasını istediği önergede aynen şu soruları sormuştur. 

Niğde Karatlı Kasabası Niğde merkeze 36 km.uzaklıktadır. Hitit, Roma, Bizans dönemi izleri olan bölgede birden çok yerde önemli tarihi eserler yer almaktadır. Ne yazık ki Define avcıları bölgede önemli zarar vermiş, taş almak adına kasabada kalenin tamamına yakın yok edilirken çok az bir kalıntı kalmıştır. Ayrıca bölgede açık hava müzesi olacak kadar tarihsel eserler bulunmaktadır.

Karatlı Kasabasında 24.01. 1991 tarih 947 saylı karar ve 30.03.2007 tarih 1097 sayılı karar ile II derece Arkeolojik SİT Alanı ilan edilen Kuş Kayası mezarlığı korunması, tanıtılması çevre düzenlenmesi adına yapılan bir çalışma var mıdır?

Mezar taşlarındaKİ işaretler ne anlama gelmektedir?

Tatarlar Mezarlığı olarak tanımlanan 24.01. 1991 tarih, 947 sayılı karar ile Arkeolojik Sit alanı olarak tescillenen alanda koruma, kurtarma ve tanıtma çalışması yapılması düşünülmekte midir?  Mezar taşlarında işaretler ne anlama gelmektedir?

 Kasabanın güney batısında yer alan vadide on beş kaya mezar vardır ki birisi iki katlıdır. Çevresinde bilimsel kazı çalışması yapılarak bu kaya mezarların tanıtılması ve çevre düzenlerinin sağlanması düşünülmekte midir? Bir mezar içinde yer alan aşı boya ile çizilmiş resimlerin neyi anlattığı incelenmiş midir?

Karatlı Yeraltı şehri içerisinde temizletme ve aydınlatma çalışması düşünülmekte midir? 5-İpekyolu olarak tanımlanan, kağnıların izleri ile şekillenmiş yer altı şehri ve yeraltı yerleşmelerinin yakınında yer alan yolun koruma altına alınması düşünülmekte midir?

Tamamına yakını yok edilen kaleden kalan son kalıntının kurtarılarak korunması düşünülmekte midir?

Kültür ve Turizm Bakanımız  yakında vekilimizin soru önergemize yanıt verecektir. Kasabamızın sorunlarına çözüm aramak,sorunlarını bize iletmek Belde Başkanımız Mustafa Özgün ve yönetim kuruluna aktarılarak sorumluluk paylaşılmıştır. Başkanımıza ve Yönetim kuruluna yapacakları çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizlerde yanlarında olacağız"
 dedi. 


Editör: TE Bilişim